Tornaveu
El Patronat de la Catequística de Figueres, Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural Català
En el parlament inaugural, Rosa Maria Provencio ha destacat que “la cultura popular és l’instrument que ens hem inventat per enriquir-nos culturalment i fer comunitat. En el nostre àmbit, el com és tant o més important que el què”. La presidenta de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català (ENS) ha reclamat “una millor fiscalitat per les entitats, més disponibilitat dels equipaments municipals, més facilitats per organitzar activitats de carrer i una significativa reducció dels tràmits administratius”.

La periodista Elisabet Carnicé ha conduït l’acte de lliurament, que ha comptat amb les actuacions de l’Esbart Manresà -que ha ofert un fragment de l’espectacle Raepte- i un Ball de Nans a càrrecs dels Geganters de Manresa. Com és habitual en l’acte de lliurament dels Premis Antoni Carné, es va projectar el vídeo En record, un homenatge als activistes culturals traspassats el darrer any.

Guanyadors i finalistes dels V Premis de l’Associacionisme Cultural

En la concessió del Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural, concedit al Patronat La Catequística de Figueres per la “dinamització cultural del seu entorn, i la voluntat de fer arribar la cultura a la població més vulnerable”, a través d’una àmplia oferta artística i oferint les seves instal·lacions com a hotel d’entitats. La Unió de les Anelles de la Flama de Valls i l’Associació Banda-Cobla Col·legi de Santa Maria de Blanes han estat seleccionades com a finalistes.

L’Associació Cercavila de l’Imaginari, de Vilanova i la Geltrú, ha estat mereixedora del Premi Previsora General al Projecte de l’Associacionisme Cultural Català, per l’excel·lència en “la incorporació de la canalla, de manera original i participativa, en una de les festes majors més emblemàtiques de Catalunya”.

L’Associació Masia Castelló ha obtingut el Premi Arç Cooperativa a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural Català, per l’organització del Pessebre dels Estels. Impulsat el 1998, aquest pessebre vivent ha permès retornar la vida a Castelló, un llogaret prop de Vandellòs abandonat des dels anys cinquanta.

El Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació ha premiat la Revista Som, editada pel Grup d’Informadors de Sardanistes de Catalunya i publicada ininterrompudament des de l’abril de 1980. 43 anys de constància difonent la cultura popular i específicament les novetats del món sardanista.

Finalment, s’ha concedit el Premi ENS a la Persona de l’Associacionisme Cultural Català a Jan Grau i Martí (Terrassa, 1956) pel compromís demostrat durant dècades en la divulgació dels col·lectius de cultural i la investigació històrica sobre la imatgeria festiva i els focs de Sant Joan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa