Tornaveu
El món de l’associacionisme acomiada Antoni Carné

Més de 250 persones, entre familiars, amics, membres d’entitats i representants de la cultura assisteixen a la cerimònia de comiat, que ha tingut lloc la tarda de dilluns al Tanatori de la Ronda de Dalt.

La cerimònia ha esdevingut un homenatge a l’Antoni Carné, president fundador de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i la seva dedicació vers l’associacionisme. Respectant els desitjos de Carné, el cor d’homes de la Societat Coral la Lira de Sant Cugat va obrir l’acte amb Jovenívola de Lluís Millet i va tancar-lo amb El Cant del Poble, amb música d’Amadeu Vives a partir de l’obra Els Xiquets de Valls de Josep Anselm Clavé i lletra de Josep Maria de Sagarra. Entre els dos emotius cants, la família va dedicar unes paraules a recordar la figura més íntima de l’Antoni. L’actual president de l’Ens, Josep Viana, va recordar el primer cop, fa deu anys, que va conèixer l’Antoni i que de seguida el va atraure el caràcter ferm i amable i “la seva veu modulada de cantaire”. Viana va destacar el servei a l’associacionisme i al país de Carné, que “és un llegat que tots hem de continuar”. Josep Rafecas, vicepresident primer de l’Ens i president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, i Pere-Joan Pujol, vicepresident segon i president de XarxAteneu van completar el retrat de l’Antoni, juntament amb Josep Cruells, president de la Federació de Cors de Clavé, que Carné va presidir del 2001 al 2009.

Nombrosos membres i presidents de les federacions que formen part de l’Ens, tots els membres de la junta, i el consell editorial de Tornaveu van acomiadar-se de l’Antoni, en un acte on també va assistir el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el Ministre de Cultura d’Andorra, Èric Jover, la comissionada de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda, el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals Lluís Puig, o l’exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Treserras, entre d’altres representants institucionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa