Tornaveu
El Memorial Francesc Candel celebra la desena edició
El Memorial Francesc Candel ja ha complert una dècada de vida. L’acte de lliurament dels guardons s’ha celebrat tots els anys al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10, Barcelona), i enguany no serà una excepció. La cita, dijous 19 de desembre (18:00h), servirà per atorgar el premi pòstum a Manuel Veiga en l’Àmbit Cultural, a la Societat Coral La Joia de Montjuïc en l’Àmbit Social, i al mateix Col·legi de Periodistes en l’Àmbit Comunicació. L’acte comptarà amb les intervencions Josep Maria Morros, degà del Col·legi, i Pere Baltà

En declaracions a Tornaveu, el president de la Fundació Paco Candel justificat el reconeixement a Veiga per haver fet una adaptació teatral d’Els altres catalans, escenificada i representada per ell mateix en el documental “Paco Candel, l’altre català”. L’actor i dramaturg barceloní va morir a Barcelona el 8 de gener de 2019.

Amb la concessió del Memorial Francesc Candel a la Coral La Joia de Montjuïc, destaca Baltà, “s’ha volgut agrair la gran implicació que van demostrar en la celebració del 50è aniversari d’Els altres catalans” i homenatjar el 90è aniversari de l’entitat, constituïda en motiu de la Fira Internacional de Barcelona celebrada el 1929.

En l’atorgament del premi al Col·legi de Periodistes de Catalunya, el patronat de la Fundació Paco Candel ha tingut presents dos aspectes bàsics: la promoció i defensa dels valors del periodisme durant gairebé 35 anys, i la importància que ha tingut l’organització en la mateixa celebració del Memorial Francesc Candel.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa