Tornaveu
El Memorial Francesc Candel 2010, concedit a la Coordinadora de Colles de Castellers i a la Parròquia Mare de Déu de Port

La Fundació Paco Candel ha convocat l’acte de lliurament del Memorial 2010 per al proper dimecres, 16 de març, a les set de la tarda, a la seu social del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El Memorial, que arriba a la tercera edició, seguint la línea de la personalitat de l’escriptor que es movia entre la cultura i la preocupació social, s’atorga en dos àmbits. El Memorial Candel de l’àmbit cultural ha estat concedit a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, per la tasca d’integració i expansió del moviment casteller, en ocasió de la seva declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

El Memorial 2010 de l’àmbit social ha estat atorgat a la Parròquia Mare de Déu de Port, en l’any del seu centenari. La parròquia —de què fou sagristà Pedro Candel, pare de l’escriptor— s’ha caracteritzat per la trajectòria de compromís social explicada en el llibre de recent edició «Cent anys de comunitat cristiana en els barris de la Marina». El mateix Candel li dedicà la seva novel·la «Historia de una parroquia».

El Patronat de la Fundació, que presideix Pere Baltà, està integrat per Joana Gardès, Julio Baños, Salvador Cardús, Rafael Hinojosa, Immaculada Moraleda, Jordi Pujol, Isabel Clara Simó, Ferran Soriano, Mònica Terribas i Joan Pere Viladecans.

L’acte serà presidit pel secretari general de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs i Molist. Hi participaran Josep M. Martí, degà del Col·legi de Periodistes, Immaculada Moraleda, regidora de Benestar Social i Cohesió Territorial de l’Ajuntament de Barcelona, i Pere Baltà, president de la Fundació Paco Candel.

També serà lliurat un diploma de reconeixement al cineasta Juan Bibián Mateo, autor del documental «L’amic Paco», dedicat a l’escriptor.

En les edicions anteriors, el Memorial Francesc Candel fou atorgat a la Federació de Cors de Clavé, a l’Associació Rauxa i als periodistes Jaume Fabre i Josep M. Huertas Claveria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa