Tornaveu
El documental ‘Paco Candel, l’altre català’ disponible a la xarxa

Dins del portal web ‘3 a la carta’ es pot veure en streaming, és a dir, amb reproducció directa i sense descàrregues, el documental Paco Candel, l’altre català, emès dimarts 2 de febrer dins de l’espai Sense ficció, del canal principal de Televisió de Catalunya (TV3).

El documental, una iniciativa impulsada per la Fundació Paco Candel, reflecteix la trajectòria vital i artística de l’escriptor que amb dos anys va venir del poble Cases Altes, del País Valencià i es va erigir en un novel·lista de temàtica social i un assagista conscienciat per la integració i cohesió social de la immigració interior que van arribar a Catalunya al llarg de les dècades dels 50 i 60. Paco Candel, l’altre català recorre les vivències de l’escriptor amb testimonis d’amics i companys d’escola que el van conèixer personalment, així com les intervencions de sociòlegs, escriptors o estudiosos que ratifiquen la vigència del missatge de Candel, un missatge a favor de la integració i que demostra que Catalunya és un sol poble.

Paco Candel, l’altre català, co-dirigit per Carles Canet i Jordi Portals, és el colofó dels actes commemoratius de l’aniversari del 50è aniversari de la publicació d’Els altres catalans, l’assaig que vertebra tot el pensament candelià. El documental és una co-producció de Wonka i ha comptat amb el suport de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català com a col·laborador principal.

Després de l’emissió en antena en horari de màxima audiència, el treball audiovisual es podrà reproduir directament de la web 3 a la carta, podeu obrir-lo directament, fent clic aquí.

Paco Candel, l’altre català ofereix primícies que agradaran els interessats en l’obra de Candel, d’una banda, guiats per la seva filla, es té accés a l’habitació on treballava l’escriptor. A més, s’ofereixen imatges dels diaris que omplia d’adolescent, on s’hi veuen no només textos i provatures del seu geni, sinó també dibuixos; possiblement la professió frustrada d’una personalitat tan atractiva com la de Paco Candel.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marti Canals a febrer 05, 2016 | 15:40
    Marti Canals febrer 05, 2016 | 15:40
    Fantàstic documental "Paco Candel, l'altre català"!!! Felicitats!!! Haurieu de poder-lo enviar a totes les escoles. I, de passada a totes les seus dels partits polítics! Tendre, plural, emocional, amè, amb imatges d'arxiu que destapen la caixa dels records d'infància de molts de nosaltres. Els dos actors, sublims! La Coné podia haver estat la meva àvia i el Pipes el meu avi. Parlàven igual! Justíssim homenatge audiovisual a un gran home i fidel retrat a una època. Sabeu si se'n farà alguna reemissió en un horari més d'acord a la figura de Candel?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa