Tornaveu
El Dia de l’Associacionisme Cultural reivindicarà el dret a la cultura

Després de dos anys marcats per una pandèmia que ha afectat durament al sector, l’acte central del DASC recupera la presencialitat i el públic. Conduïda per l’artista Estel Solé, la jornada reivindicarà el valor i la força de l’associacionisme cultural (amb més de mig milió de catalans associats a una entitat cultural) i defensarà el dret a la cultura.

Hi participaran representants d’entitats del món de l’associacionisme cultural a les quals el Departament de Cultura vol reconèixer la tasca duta a terme al llarg de l’any. La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, lliurarà diplomes a les entitats que celebren aniversaris destacats, entre elles, al Gremi de Traginers d’Igualada, que celebra els 200 anys de la seva fundació.

A més, l’acte comptarà amb la representació del ball d’homenatge a càrrec de l’Esbart Rocasagna de Gelida; un fragment de l’espectacle teatral Terra Baixa d’Àngel Guimerà produït pel Teatre Casal de Vilafranca sota la direcció de Valeri Laguna; la conferència “El dret a la cultura” a càrrec de l’antropòleg Josep Fornés i l’actuació musical de Marcel Caselles Trio, basada en melodies de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya amb motiu de la commemoració del seu centenari.

L’acte és obert al públic (amb confirmació prèvia a [email protected]) i es podrà seguir través del canal Youtube del Departament de Cultura.

Paral·lelament, entre el 2 i el 12 de juny es faran les portes obertes a ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers, que busquen acostar les associacions als ciutadans. Les entitats poden presentar les seves propostes a través del formulari del web del Departament de Cultura (fins al 31 de maig), que es recolliran a l’Agenda de Cultural. Des de l’any passat es poden presentar tant activitats presencials, com activitats en format virtual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa