Tornaveu
El Dia de l’Associacionisme Cultural promourà el foment de la lectura

Mostrar a la ciutadania tot el potencial de l’associacionisme català. Aquest és el propòsit del Dia de l’Associacionisme Cultural, declarat el 4 de juny pel Govern de la Generalitat. Entre el 2 i 4 de juny, desenes d’entitats culturals organitzaran activitats de tota índole (assajos oberts, tallers, conferències, xerrades, etcètera) per celebrar-ne la tercera edició.

Dijous 1 de juny (19:00h), l’Orfeó Martinenc n’albergarà el tret de sortida). La programació de l’acte inaugural inclou parlaments institucionals a càrrec del conseller de Cultura Santi Vila i el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals Lluís Puig; la conferència La cultura que ha generat el Centre de Lectura de Reus, impartida pel president de l’entitat reusenca Xavier Filella; i dues actuacions representatives dels col·lectius de cultura popular: el Ball d’Homenatge interpretat per l’Esbart Sant Jordi i un concert de la mà de la cobla més antiga de Catalunya: Els Lluïsos de Taradell. Aprofitant aquesta data assenyalada, també es lliurarà diplomes a totes les entitats que enguany hagin complert un aniversari especial.

L’esmentada conferència de Xavier Filella s’emmarca en el pla estratègic de foment de la lectura ideat pel Departament de Cultura. Amb l’objectiu d’inculcar l’estima pels llibres, especialment entre les noves generacions, l’administració anima a convertir el Dia de l’Associacionisme Cultural 2017 en una gran festa de la literatura. Així mateix, proposa participar en l’organització de lectures dramatitzades, clubs de lectura de cultura popular, itineraris vinculats a llegendes o rondalles, lectures en obert, etcètera.

Amb la declaració del 4 de juny com a Dia de l’Associacionisme Cultural, es rememora l’inici del quart festival Euterpe (1864), moment de màxim esplendor del moviment coral claverià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa