Tornaveu
El debat inaugural analitzarà la relació entre mitjans de comunicació i cultura popular

El debat inaugural de la Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona posa sobre la taula l’eterna dicotomia entre mitjans i agents de l’àmbit tradicional però ho farà amb l’objectiu de traçar punts de diàleg entre els participants. Només des del coneixement és possible generar empatia. Només a partir de l’atorgament d’eines concretes serà factible mostrar més i millor els continguts vinculats a la cultura d’arrel. El títol del debat serà La cultura popular i els mitjans de comunicació: una aliança (im)possible?.

Així doncs, moderats per la periodista i gestor cultural Rut Martínez (@MtnzRibotRut), al debat inaugural (dijous 21 de gener a les 18:30h a la Fàbrica de Creació) hi participaran: Gemma Ruiz, periodista i redactora de Cultura de Televisió de Catalunya (@gemmaruiz_), Violeta Gumà, cap de Cultura de l’Agència Catalana de Notícies (@agenciaacn), Bernat Puigtobella, editor de Núvol, diari digital de Cultura (@nuvol_com / @puigtobella) i Jordi Bordes, periodista i redactor de Cultura d’El Punt/Avui i crític de ‘Recomana’, el web d’arts escèniques de Catalunya que proposa recomanacions a l’espectador fetes per prop de 40 crítics professionals (@Recomana_ ).

En definitiva, periodistes de pedra picada, en actiu, sabedors del pa que s’hi dóna a les redaccions del país, posaran en comú el seu criteri i la seva experiència amb la voluntat d’aproximar al sector la realitat del dia a dia, del funcionament dels propis mitjans. No només dels tradicionals: també incorporem la tasca i possibilitats de difusió vinculades a les noves plataformes de divulgació de continguts culturals. Les seves dinàmiques, criteris de selecció i tractament de la informació, protocols, etc. Amb la voluntat de suggerir, donar idees, incentivar noves fórmules i generar un canal d’informació dinàmic i directe amb les entitats.

En acabar aquest debat, es convidarà a tots els assistents a assistir al debat Què és i què significa el Patrimoni Cultural Immaterial, que se celebrarà a l’Espai Josep Bota i que començarà a les 20h, reunint per primera vegada la majoria de candidatures i elements del patrimoni cultural immaterial reconeguts per la UNESCO en els territoris de parla catalana (per a més informació, feu clic aquí).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa