Tornaveu
El Correllengua 2021 celebra els 25 anys homenatjant Isabel-Clara Simó

El programa començarà divendres al vespre al claustre de l’Institut Ramon Muntaner, amb El compromís d’Isabel Clara Simó, una teatralització sobre la vida i l’obra de l’escriptora. A càrrec de Taller Teatre, serà “una posada en escena de com era, com pensava, què va fer, i del seu compromís” amb la llengua, la literatura i la lluita feminista, expliquen des de la Coordinadora d’Assemblees per la Llengua (CAL) de Figueres. Posteriorment, se celebrarà una taula amb coneguts i coneixedors de l’escriptora, entre ells, la seva filla Cristina Dalfó.

L’acte central serà dissabte a la tarda a la Plaça Josep Pla, amb una actuació coral, un concert del 25è aniversari i l’encesa de la Flama i la lectura del Manifest per part de l’escriptora Mercè Cuartiella. El text ha estat redactat per Carme Junyent, i en ell la lingüista recorda la necessitat de defensar la llengua, i apel·la en aquesta defensa a “la companyonia de tots aquells que lluiten per la llibertat i la justícia parlin la llengua que parlin”, perquè “totes les llengües són de tots. Totes ens aporten maneres alternatives d’explicar el món”.

Els actes són d’aforament limitat i cal inscriure’s prèviament aquí.

Isabel Clara Simó i Figueres

Prèviament a l’acte central, Joan Ferrerós, catedràtic i secretari a l’Institut Ramon Muntaner, convidarà al públic a recórrer “la Figueres d’Isabel-Clara Simó”. I és que l’escriptora d’Alcoi va viure a localitat gironina uns anys decisius, des que l’any 1967 va ser destinada com a professora de filosofia a l’Institut Ramon Muntaner. Com explica ella mateixa a Els racons de la memòria, allà es troba amb una ciutat oberta i que li oferia la possibilitat de relacionar-se en un ambient lingüístic favorable: “El meu encontre amb Figueres va ser sobtat, xocant, enlluernador. Jo venia de la València rendida, cansada, reumàtica i aclaparada, i anava a parar a un país rialler que es burlava del mort i de qui el vetlla”. A Figueres va conèixer el seu marit, el periodista Xavier Dalfó, un dels fundadors de la revista Canigó, i allà van néixer els seus fills.

El Correllengua continuarà el seu recorregut l’endemà a Esplugues del Llobregat, amb un acte homenatge i un concert del 25è aniversari Recull commemoratiu.

Documents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa