Tornaveu
El Consell de l’Associacionisme Cultural condemna la violència envers les dones

En una sessió celebrada dissabte 30 de novembre, les entitats representades al Consell es van comprometre a fer tot el necessari per prevenir, combatre, denunciar i condemnar qualsevol possible conducta indigna i vexatòria envers les dones, i sense oblidar que la violència sexual també afecta a un sector de la població especialment vulnerable com és la infància.

El Consell també va fer una crida a la societat en general, i a l’associacionisme cultural en particular, a seguir treballant per eradicar aquestes conductes, amb el convenciment que la detecció i la denúncia, així com també la sensibilització social i la coeducació, són eines fonamentals per eliminar la xacra de les violències masclistes i sexuals.

Pacte per a la Reforma Horària

D’altra banda, durant la sessió també es van debatre les iniciatives del Pacte per a la Reforma Horària, i la seva implementació en el sector associatiu cultural. El Consell va comptar amb la presència del Sr. Alexis Serra, director de l’Oficina per a la Reforma Horària, que va explicar el document “Objectiu 2025” d’accions i recomanacions per a la racionalització dels horaris i usos dels temps a l’Administració de la Generalitat, com a possible punt de partida i exemple a aplicar en altres àmbits de la societat.

El Consell de l’Associacionisme Cultura Català és el màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura en relació amb la cultura popular, la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural. Està format per 36 entitats, federacions i confederacions que representen a 3.600 entitats i gairebé 400.000 persones associades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa