Tornaveu
El certamen literari Francesc Candel 2018 anuncia els guanyadors

La Biblioteca Francesc Candel ha acollit la tarda del dimecres 23 de maig l’acte de lliurament de premis de la 25a edició del certamen literari que porta el nom del qui fou escriptor i veí de la Marina, Francesc Candel. El concurs literari, organitzat per les tres biblioteques del districte, l’ha presentat l’escriptor barceloní Carlos Zanón, qui ha remarcat el fet de llegir: “Hi ha molts motius pels quals llegeixo, llegir no es imprescindible però si divertit. També per què és excitant. I va bé per l’empatia, ja que et poses en el lloc del qual està escrivint, i per comunicar-te”.

Un total de 168 persones han participat en el certamen d’enguany. Per modalitats: 73 obres de relat curt d’adult, 13 treballs de relat curt juvenil, 71 participants en poesia i 11 en reportatge periodístic.

L’obra “Castillos de arena” de Sònia Martínez ha rebut el primer premi de la modalitat de relat curt juvenil, mentre que Pol Ruiz ha quedat finalista amb “Alma”. A continuació, s’ha premiat l’obra “Per un instant de brillantor” de Maria del Carme Alerm en la categoria de relat curt d’adult; i “Si me quieres escribir” d’Ignacio Arroyo ha estat finalista en aquesta mateixa modalitat. El guardó de la categoria de poesia ha anat per a l’obra “Bajo frente a la tele” d’Amando García, i “Desfer-se” de Montserrat Ciprés ha rebut el premi com a finalista d’aquesta modalitat. Finalment, Joan Granados ha guanyat la modalitat del reportatge periodístic per l’obra “El llarg camí de les paraules”, i a Francesc Xavier Pujol, finalista per “1 d’octubre a les Cotxeres de Sants”.

Tots els premiats han rebut un trofeu de l’escultor del barri de la Marina, Benito Maín. A més, els guanyadors també van ser premiats amb 600 euros, i els finalistes amb 250 euros. La consellera del barri de la Marina, Esther Pérez fer demanar “llegir bé i a entendre les coses. Hem de saber el que volem llegir posant filtres per deixar de llegir allò que ens porta violència”. L’acte d’entrega va començar amb l’actuació A:12-The apartment de la ballarina Elia Genis, amb una coreografia de Javier Guerrero.

Els certamen Literari Francesc Candel compta amb l’organització de les tres biblioteques del districte: Biblioteca Francesc Candel, Biblioteca Vapor Vell i Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix i la col·laboració de la Fundació Paco Candel.

A partir del mes de juny es podran llegir en aquesta web els relats i poemes guanyadors i finalistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa