Tornaveu
El certamen Francesc Candel s’obre al relat curt, la poesia i el periodisme

Des de l’1 de març fins al 9 d’abril d’enguany es poden presentar els treballs per participar en el Certamen Literari Francesc Candel, organitzat per les biblioteques de Sants-Montjuïc. El certamen és obert a qualsevol persona que hi vulgui participar i els treballs poden estar escrits en català i castellà.

El Certamen Francesc Candel reflecteix la diversitat d’obres que l’escriptor Candel va escriure al llarg de la seva trajectòria. El certamen compta amb les modalitats de relat curt, en la categoria juvenil entre 14 i 18 anys, la categoria d’adult, a partir de 19 anys, i tant uns com els altres han de presentar relats d’un màxim de 5 fulls; la modalitat de poesia, amb un màxim de 50 línies. Si bé la temàtica de les modalitats de relat curt i poesia, és lliure, pel que fa al reportatge periodístic, les bases indiquen que els textos periodístics (en el gènere de reportatge, crònica o article d’opinió), s’han d’inspirar en l’obra de Francesc Candel, “que va tenir el seu eix en la narració d’experiències humanes reals”. El guanyador en cadascuna de les modalitats rebrà un trofeu i 300 € i el finalista, un trofeu i 100 €.

El veredicte del Jurat es farà públic en un acte de lliurament de premis que tindrà lloc el dimecres 25 de maig a les 19h a la Biblioteca Francesc Candel, en un acte en el qual tots els participants en el certamen d’enguany que hi assisteixin rebran un llibre dels premiats de l’edició 2015.

Els originals, en quatre còpies impreses, entre d’altres requisits (veure document adjunt), es poden fer arribar a qualsevol de les biblioteques del districte de Sants-Montjuïc: Biblioteca Francesc Candel, Biblioteca Vapor Vell i Biblioteca Francesc Boix.

Tal com indica la il·lustració de Cris Charneco per a l’edició, davant d’aquest certamen vénen ganes de sortir al carrer equipats amb un llapis i una llibreta, a la recerca d’una bona terrassa (som a les portes de la primavera), demanar al cambrer un cafè ben calent, i, sobretot, tenir els ulls ben oberts a l’entorn. Qui sap si abans que el cafè s’hagi refredat a les pàgines del bloc apareix un text esperant participar a alguna de les categories del certamen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa