Tornaveu
El 33è Aplec Internacional de l’Alguer se celebrarà del 9 al 11 d’octubre

Adifolk, conjuntament amb l’Ajuntament de l’Alguer, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia-Ofici de l’Alguer i la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, han acordat les noves dades pel festival, que s’havia d’haver celebrat a principis de maig, però que el confinament va obligar a ajornar. Serà del 9 al 11 d’octubre, i des d’Adifolk expliquen que en els pròxims mesos aniran presentant la programació, els grups participants i tota la informació de la gran mostra internacional de la cultura popular catalana.

D’aquesta manera, el festival aterrarà al Mediterrani després de viatjar, l’edició anterior, al nord d’Europa i de contagiar l’entusiasme per la cultura popular catalana a Copenhaguen. L’Aplec tornarà a l’Alguer deu anys després de visitar l’illa italiana.

Tardor de cultura popular

A més de l’Aplec Internacional, Adifolk espera una tardor calenta de cultura popular, on coincidiran en pocs mesos altres activitats ajornades amb altres que ja estaven programades. Així, abans de l’Alguer, del 4 a l’11 de setembre Adifolk preveu la celebració de les 48es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, un festival itinerant que recorrerà diverses poblacions arreu de Catalunya.

El 24 d’octubre se celebrarà l’InCulCAT, la primera Festa Infantil de la Cultura Popular, a Capellades. El festival, que s’havia d’haver fet el 30 de maig, preveu actuacions i espectacles de tots els àmbits folklòrics –des de diables i bestiari fins a castellers o ball de bastons– i a la vegada amb tallers i activitats que convidaran als més menuts a viure “en la pròpia pell” la cultura popular.

Finalment, el 15 de noviembre Adifolk tancarà el curs amb la III Gala de l’Any d’Adifolk a Lloret de Mar, una festa per reconèixer anualment a grups, federació, personalitats que hagin destacat durant el 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa