Tornaveu
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
Entre els anys 1979 i 1983 Francesc Candel va ser regidor de cultura i esports en l’Ajuntament de L’Hospitalet pel PSUC. Van ser els anys de la recuperació dels ajuntaments democràtics, un moment complex i convuls, ple de somnis i paranys. Candel va recollir l’experiència del seu pas per la política municipal en Un ayuntamiento llamado ellos, que va publicar el 1994 en castellà. Ara la Fundació Candel i Rúbrica Editorial presenten una nova i esperada edició, en llengua catalana.

Es tracta d’una versió esperada pel mateix Candel, perquè els exemplars d’aquella primera edició van desapareixer misteriosament dels aparadors i prestatgeries de les llibreries, a causa de poderosos interessos partidistes. Per això, poc abans de morir, l’autor va comunicar el desig de reeditar el llibre a la seva biògrafa Esther Pardo (Els carrers de Paco Candel) i al president de la Fundació, Pere Baltà.

Com comenta el poeta Carles Duarte en el pròleg, l’obra “ens capbussa de ple en aquell moment il·lusionant en què el franquisme anava quedant enrere i els partits democràtics assumien la gestió de les institucions. Un període convuls i complex, però carregat d’esperança”. I l’autor convida a endinsar-nos en “les circumstàncies excepcionals, farcides de somnis i paranys, d’un període decisiu”.

Duarte presenta a Candel, per sobre de tot, com un “gran novel·lista” i un “formidable escriptor”, i destaca el seu “talent excepcional per construir territoris fecunds de ficció, per imaginar i teixir històries que atrapen el lector i l’immergeixen en el món dels seus personatges, homes i dones amb caràcter, amb tremp, que ens commouen i ens interpel·len, que són autèntics i propers”.

La presentació es farà dimarts 23 (18.30 hores), a la Biblioteca Francesc Candel, amb aforament limitat, i també es retransmetrà en directe a través de zoom (codi d’accés: 879797). L’acte comptarà amb Carles Duarte, Esther Pardo i Pere Baltà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa