Tornaveu
Desbloquejades les subvencions del Tercer Sector Social

Malgrat que el Ministeri d’Hisenda havia manifestat la voluntat d’abonar les subvencions del programa COSPE destinat a projectes socials, bloquejades des de mitjans de setembre, l’absència d’una confirmació definitiva generava incertesa entre l’associacionisme social. Tres setmanes després que el Departament de Treball Afers Socials i Famílies denunciés la retenció d’aquestes partides, la Ministra de Sanitat Dolors Montserrat ha comunicat que el govern espanyol n’ha aprovat la transferència.

D’aquesta manera, 531 entitats podran beneficiar-se finalment dels 10 milions pressupostats per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (4,5 milions) i la Direcció General de Joventut (5,51 milions). Segons alertava la Taula del Tercer Sector Social, el bloqueig de les subvencions amenaçava l’atenció directa a 900.000 persones en perill d’exclusió social, així com el pagament de les nòmines de 1.300 treballadors de les entitats.

Francina Alsina ha anunciat que les ajudes no seran executades fins a principis de desembre. La presidenta de la Taula ha lamentat que el bloqueig de les subvencions hagi provocat el tancament d’algunes entitats afectades, com ara la Federació de Persones Sordes de Catalunya. Per altra banda, ha denunciat que segueixen bloquejats dos milions destinats a campanyes de Salut i programes d’inserció laboral de persones amb discapacitat o trastorns de salut mental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa