Tornaveu
Constituït el Fòrum d’Educació i Cultura Popular

El Fòrum d’Educació i Cultura Popular vol reconèixer el paper de la cultura popular en l’àmbit educatiu i difondre les experiències, bones pràctiques, recerques, projectes, formacions, etc. que es duen a terme en tots els nivells educatius dels territoris de parla catalana.

El fòrum pretén ser un espai de debat, d’aprenentatge i d’intercanvi per a centrar criteris i revisar el discurs teòric sobre la cultura popular en l’educació, tenint en compte aspectes d’interculturalitat, interreligiositat i gènere. També parteix d’un concepte d’educació en un sentit ampli, que inclou l’educació formal, informal i no formal, i la cultura popular entesa més enllà de la festa.

El fòrum començarà enguany, amb l’elaboració d’unes primeres ponències a partir de les aportacions del comitè científic i els experts. Durant el mes de gener del 2018, en les segons jornades de Som Cultura Popular que es farà a Barcelona, s’obrirà un procés participatiu per a enriquir i completar les conclusions de treball i elaborar els documents definitius. Aquest procés estarà obert a professionals de l’educació, gestors culturals, antropòlegs, sociòlegs, associacions, AMPA, esplais, ajuntaments, centres d’interpretació, museus, mitjans de comunicació i públic interessat.

El comitè impulsor del fòrum és format per l’Ajuntament de Barcelona (ICUB), el Departament de Cultura (Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals), el Departament d’Ensenyament, el Consorci d’Educació de Barcelona, la Direcció General d’Afers Religiosos, l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, la Federació de Renovació de Moviment Pedagògics, la FAPAC, la Direcció General de Joventut, l’Institut Català de les Dones, el Consell de l’Associacionisme Cultural, el Programa de Millora i Innovació de la Formació de Mestres (MIF), la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Direcció de Serveis de Drets de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa