Tornaveu
Compte enrere pel 33è Aplec Internacional 2021 a l’Alguer

Més de 800 actuants, quaranta grups de tot Catalunya i la representació de dotze expressions festives. Aquestes són les xifres del 33è Aplec Internacional d’Adifolk, previst a Alguer entre el 24 i 26 de setembre en el marc de les festes de Sant Miquel. La ciutat sarda acollirà una representació àmplia de manifestacions tradicionals: agrupacions musicals, ball de seguici, ball de gitanes, bastoners, bestiari, coral, diables, esbarts, gegants i capgrossos, sardanistes, joc tradicional i el pubillatge. L’Aplec també comptarà amb una destacada participació del teixit associatiu alguerès: l’actuació d’onze grups, i l’organització de debats i conferències a càrrec de l’Obra Cultural de l’Alguer, Omnium l’Alguer i el Museu Arqueològic de la Ciutat de l’Alguer.

L’Aplec brindarà una excusa perfecta per estrènyer els vincles entre l’Alguer i el Principat. Amb aquesta voluntat, s’han organitzat múltiples activitats: el debat “La cultura popular a Sardenya i Catalunya”, per part de la Fondazione Maria Carta i Adifolk; exposicions sobre el Corpus i les activitats de les federacions nacionals catalanes; la conferència “Dels Prineus a l’Alguer. La Mediterrània agermana els catalanoparlants”, a càrrec de Ramon Felipó; una altra conferència, en aquest cas d’Antoni Budruni, sobre “L’Alguer 6 de maig de 1412. Les cobles de la conquista dels francesos”; una trobada de jugadors de morra catalans i sards; el concert de corals alguereses i catalanes que tindrà lloc a la catedral de Santa Maria; i, finalment, l’espectacular acte de cloenda del 33è Aplec Internacional, que comptarà amb la participació de tots els grups participants.

En la presentació a Tortosa, el president d’Adifolk Ivan Besora ha apuntat que l’Aplec “vol contribuir a la projecció de folklore en ciutats que, per afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya, tenien molta significació”. Al seu torn, l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé ha destacat que les Terres de l’Ebre estaran molt ben representades en la delegació catalana que viatjarà a Sardenya.

En aquest enllaç pots veure l’espot promocional del 33è Aplec Internacional 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa