Tornaveu
Catalunya prepara el Dia de l’Associacionisme Cultural

Què seria Catalunya sense les associacions culturals? Segur que un país menys vertebrat, culte i democràtic. El Dia de l’Associacionisme Cultural Català (DASC) tornarà a visualitzar la col·laboració desinteressada i anònima de milers i milers de catalans. Durant l’acte central de la commemoració, que se celebrarà el 7 juny al Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona (Carrer Sant Pere Més Alt, 25), es concediran diplomes acreditatius a les entitats catalanes que enguany compleixen un aniversari destacat.

Totes les entitats que desitgin participar del DASC 2018, organitzant una activitat entre l’1 i el 3 de juny, han de comunicar-la omplint el formulari facilitat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. S’accepta qualsevol tipus d’expressió cultural sense exclusions: assajos oberts al públic, presentacions de llibres, exposicions, concerts, aplecs, debats, tallers, etcètera. Totes les propostes culturals, que com en les anteriors edicions quedaran recollides en un mapa interactiu, s’adheriran automàticament a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. En el moment d’escriure aquestes línies, ja estan confirmades més de setanta activitats arreu del Principat.

Perquè el 4 de Juny és el Dia de l’Associacionisme Cultural Català?

L’any 2014, el Govern de la Generalitat va instaurar el 4 de juny com a Dia de l’Associacionisme Cultural en record de la celebració del IV Festival Eutherpe (1864), organitzat per Josep Anselm Clavé. D’aquesta manera, es volia recordar els orígens decimonònics, posant èmfasi en la importància que ha desenvolupat per la instrucció de les classes treballadores i la vertebració de la societat catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa