Tornaveu
‘Ateneus: llavor de llibertat’, un documental que posa en valor el seu impacte social

Els ateneus han estat i són clau per entendre el teixit cultural del país, però també per vertebrar moviments socials i reivindicacions nacionals. I és aquest patrimoni el que recull el documental ‘Ateneus: llavor de llibertat’, produït per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) i Nosotros Films, que es presentarà el pròxim 16 de setembre a les 19h la Filmoteca de Catalunya. A la presentació, a la qual hi assistirà la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, també es presentarà l’eina per a mesurar l’impacte social dels ateneus, i la Federació rebrà el reconeixement per la seva aportació al món de la cultura a través de les gairebé 180 entitats federades.

‘Ateneus: Llavor de llibertat’ fa un recorregut per la història dels ateneus a través de cinc etapes ben marcades: l’inici, el creixement, la politització, la repressió i reorganització i la recuperació, la crisi i la reinvenció, amb els testimonis d’algunes persones rellevants del món ateneístic. El documental és també una mostra, fins ara inèdita, de la capacitat que tenen els ateneus per oferir una cultura que implica participació, compromís i creixement personal; una cultura que alhora fomenta la sociabilitat i la solidaritat entre els individus. En definitiva, la voluntat d’impulsar comunitats que treballen, des de la proximitat, en la transformació social.

El director del documental, Sergi Sandúa, serà l’encarregat de presentar el treball, que es projectarà tot just després d’un breu parlament del president de la FAC, Pep Morella. El documental es podrà tornar a veure el 18 d’octubre de 2019 en el marc de la 2a Trobada Nacional dels ateneus, que tindrà lloc a Tàrrega.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa