Tornaveu
Associa’t a la festa, un espai construït entre les entitats barcelonines

El cap de setmana de la Mercè, 24 i 25 de setembre, la plaça Catalunya acollirà l’Associa’t a la festa, la nova proposta de coproducció entre entitats i l’Ajuntament de Barcelona que té l’objectiu de donar visibilitat al ric teixit associatiu de la ciutat. Enguany els organitzadors proposen una proposta més dinàmica, on més de 200 associacions proposaran a barcelonins i barcelonines activitats organitzades per les mateixes entitats en onze espais situats en aquesta plaça emblemàtica de la ciutat. Seran activitats de caràcter lúdic, vivencial i participatiu, que permetran aprofitar la sinergia de la Mercè per fer arribar la riquesa de la vida associativa a un públic més nombrós.

Les associacions, doncs, seran corresponsables i protagonistes d’aquesta proposta que es dividirà en tres escenaris, que acolliran des de propostes escèniques a d’altres més expositives de l’activitat de les entitats. També s’instal·laran tres espais de tallers amb propostes dedicades als més petits i a les famílies i amb una ludoteca per a la petita infància.

Dividits per àmbits els organitzadors proposen l’Associa’t a l’art urbà, que oferirà 6 espais murals dedicats a la lliure expressió artística de la ciutadania i de

les associacions. També hi hauran espais oberts on s’hi realitzaran activitats de tot tipus: música, dansa, teatre, conta-contes, gimcanes, tallers, jocs infantils i familiars, arts plàstiques, accions de creació col·laborativa, observacions solars, etc. I l’Associa’t a la Rosa dels Vents oferirà una Cafeteria de Comerç just al bell mig de la plaça per poder fer-hi un recés i tastar productes de comerç just.

Un altre dels àmbits serà l’Associa’t a la ràdio, des del qual 10 emissores associatives de la ciutat emetran 15 hores de ràdio en directe sobre associacionisme, amb entrevistes a entitats, actuacions, debats temàtics i connexions per conèixer què està passant a la plaça en cada moment.

També hi seran presents projectes municipals com BCN antimasclista: Còmics contra el sexisme del Departament de Feminismes i LGTBI i Millor adopta! del Departament de Gestió i Protecció dels Animals, amb xerrades participatives i desfilades d’animals en adopció a les 12h i a les 18h, entre altres propostes.

A tall d’exemple de les activitats que oferiran les associacions, a l’Associa’t a la festa, s’hi podrà viure des de la creació de dibuixos i pancartes entorn el refugi amb Stop Mare Mortum, a un taller sobre consum responsable i economia solidària impartit per la Xarxa d’Economia Solidària, la celebració dels 20 anys del Correllengua a mans de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, ballades amb l’esbart de Dansaires de l’Orfeó Gracienc, un concert de la coral Creu Roja, un taller de “Pahncartes” amb la PAH, un taller familiar de rumba catalana impartit pel Taller de Músics, un taller de titelles de l’Associació Titerearte, un gran joc a mans de la Fundació Pare Manel o diverses actuacions per part de Fedelatina, Fasamcat, el Centro Asturiano de Barcelona…

Les més de 200 activitats previstes es poden consultar, fent clic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa