Tornaveu
Àngels Blasco, nova directora general de Cultura Popular

Maria Àngels Blasco (Vic, 1971) pren el relleu de Lluís Puig, recentment designat conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, al capdavant de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. Sota el seu lideratge com a directora dels serveis de Cultura a la Catalunya Central, càrrec que ha ostentat els darrers sis anys, la cultura popular ha rebut reconeixements en esferes del patrimoni tradicionalment poc ateses. Durant aquest període, s’ha consolidat l’auge dels tonis, aconseguit la declaració dels Reis d’Igualada com a Festa Popular d’Interès Cultural, i designat les tines bagenques com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Anteriorment, Blasco havia dedicat la seva trajectòria professional a l’aprenentatge musical. Una preocupació contínua que desenvolupà en col·legis i instituts, com a professora de primària i secundària durant gairebé vint anys (1993 – 2001), i també fora d’ells. Destaquen, en aquest sentit, les responsabilitats com a secretària de la Junta del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (2002-2006), professora d’oboè al Conservatori de Terrassa (2005 – 2009), subdirectora del Festivat Internacional Europa Cantat Junior (2005) i directora de la Primera Setmana Cantant Internacional Europa Cantat (2010), aquestes dues darreres celebrades a Vic.

Un compromís que Blasco ha traslladat en l’àmbit personal i que no ha circumscrit únicament en l’esfera musical. Entre altres responsabilitats associatives exercides a Osona, Blasco ha assumit la direcció del Cor Cabirol, la vicepresidència de l’Alumni de l’EMVIC, i una vocalia en la Junta Rectora del Patronat d’Estudis Osonencs. Com a membre del consell editorial d’Ausa (2009-2013), la revista del patronat dedicada a la divulgació científica, també ha contribuït en la divulgació del folklore a la Plana de Vic.

En declaracions a Tornaveu, Josep Viana felicita Maria Àngels Blasco pel seu nomenament al capdavant de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. El president de l’Ens desitja que “tingui molta sort en aquesta nova singladura i que tots junts, administració i col·lectius de cultura popular, siguem capaços d’afrontar amb encert els importants reptes que tenim al davant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa