Tornaveu
“A tu què et va”, campanya per enganxar els joves a la vida associativa

Tot i que l’oferta d’oci per a joves a les ciutats és molt diversa, des de cinema fins a esport, passant per música i activitats de tota mena, fins als videojocs i sèries de tota mena per consumir en el moment que vulguin, el cert és que els vincles amb la cultura popular i el teixit associatiu de les seves ciutats és dèbil. Existeix la imatge estesa que l’associacionisme, de tota mena, és un compromís que ja s’adquirirà en edat adulta, però que no és terreny per a joves. I és justament aquest tòpic el que pretén trencar la campanya A tu què et va, pensada per donar a conèixer les organitzacions i col·lectius no lucratius de Barcelona i tot allò que ofereixen per fomentar el creixement de totes les entitats.

La campanya, impulsada per una vintena d’entitats de Barcelona, centra els seus esforços a “aconseguir que més gent jove –d’entre 16 i 22 anys– s’impliqui en les activitats de les nostres associacions”. La idea, plasmada al web http://atuqueetva.associat.barcelona/ , va néixer en el marc del Viver de Comunicació de l’Associa’t BCN, en què totes les entitats assistents van construir des de la fase de concepció i disseny de la campanya fins a l’elaboració dels materials comunicatius (web, continguts, materials gràfics, vídeo de promoció…) amb l’ajuda de diversos professionals del món de la comunicació.

L’objectiu de la campanya és promoure el compromís social i l’associacionisme. I per què el públic jove és clau? Perquè, tal com remarquen els impulsors de la campanya, “és un col·lectiu útil per fomentar l’associacionisme des de la base, amb visió de futur i que pot ser un bon agent multiplicador cap a d’altres col·lectius”. La campanya es basa en la idea que “siguis com siguis, hi ha una associació o un espai comunitari que respon als teus interessos i motivacions”. El web es basa en el joc, de manera que a través d’un qüestionari, els usuaris poden descobrir quines associacions recullen millor els seus interessos o inquietuds, i a partir de les seves respostes, els ofereix un llistat d’entitats vinculat al mapa del Fitxer General d’Entitats Ciutadanes de l’Ajuntament.

Per descobrir els interessos dels joves, s’han classificat les associacions de la ciutat en quatre àmbits: Jo i el que passa a les persones, jo i com funciona el món, jo, la natura i els animals, i jo i les meves coses.

Descobriu com us podeu enganxar a l’associacionisme, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa