Tornaveu
‘9N som tots’. Concentració a la Plaça Sant Jaume el 13 d’octubre
Des de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, en el marc de la campanya Ara és l’Hora, i conjuntament amb l’AMI i l’ACM, es convida a totes les entitats signants del Pacte Nacional pel Dret a Decidir a participar de les convocatòries de suport a les institucions catalanes que se celebraran davant dels ajuntaments d’arreu del país el proper dimarts 13 d’octubre.
Una d’elles serà a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona el dimarts 13 d’octubre a les 19.30h. Durant aquesta concentració es llegirà el manifest impulsat pel Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que heu rebut els darrers dies, (tal i com es farà a la resta de municipis).

Adhesió de l’Ens de l’Associacionisme Cultural català

Acordat en la darrera Junta directiva del dimarts 6 d’octubre, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català s’adhereix al Manifest contra les autoritats catalanes que van fer possible la votació el passat 9 de Novembre del 2014.

Tots aquells interessats en adherir-se al Manifest, poden fer clic aquí.

Al llarg dels propers dies hi ha previstes diverses mobilitzacions per fer palès el malestar davant la imputació. Consulteu aquí les properes mobilitzacions.

Reproducció del Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Contra la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la votació del 9N

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis ens adherim al manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el fem nostre i demanem als nostres associats i a tothom que s’hi vulguin sumar.

  • El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reitera que el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació.
  • Tots els intents d’exercir aquest Dret no han sigut possibles per l’oposició del govern de l’Estat que mai ha proposat cap alternativa.
  • El govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític.
  • En aquest sentit denunciem per antidemocràtiques les querelles adreçades al President de la Generalitat, Sr. Artur Mas, a la Sra. Joana Ortega exvicepresidenta del Govern i a la Sra. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9N.
  • Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i ens mostrem corresponsables amb la convocatòria del 9N feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament pel poble català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa