Tornaveu
25 de setembre, acte de lliurament dels II Premis de l’Associacionisme Cultural Català
Homenatges públics, conscienciació social i molt entreteniment. Són els ingredients de l’acte de lliurament dels II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural, que tindrà lloc al Centre Cultural de Terrassa el dimarts 25 de setembre (19:30h), presentat per l’actor i practicant de la cultura popular Biel Duran.

Tot i que tots els guardons recauen lògicament persones o entitats concretes, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català –organitzadora del certamen i editora de Tornaveu— els convoca amb l’objectiu de prestigiar el conjunt d’entitats de les terres de parla catalana que treballen a favor de la cultura i el progrés social. “Juntament amb la llengua i les institucions, l’associacionisme és un dels elements que ha configurat la identitat de Catalunya”, apunta Josep Viana. En aquest sentit, el president de l’Ens desitja que els “premis contribueixin a prestigiar la tasca anònima de totes les entitats culturals, transversalment, sigui quin sigui el seu àmbit d’actuació”.

L’acte de lliurament comptarà amb la implicació del teixit associatiu terrassenc. El Grup Punt i Seguit Teatre interpretarà un fragment de l’obra Lampedusa, que reflexiona sobre la inacció de les institucions europees enfront de la crisi humanitària dels refugiats sirians. Al seu torn, la Colla Gegants de Terrassa i els Nans i capgrossos de Terrassa representaran la llarga tradició gegantera present a la capital del Vallès Occidental. Tota la cerimònia estarà amenitzada per l’acompanyament musical de la banda Rumblin’ Jazz, que també oferirà una breu actuació musical.

Les categories sotmeses a concurs

Segons contemplaven les bases, els II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català reconeixeran els premiats en cinc categories. Dues d’elles –Premi Ens a la Persona i Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació— han estat dirimides per elecció directa del jurat. A més, al Centre Cultural de Terrassa també es coneixeran els guanyadors del Premi Arç Cooperativa al millor Projecte (adreçat a iniciatives que no hagin superat els 6.000€ en despeses), el Premi Previsora General al millor Projecte (per aquelles iniciatives que sí hagin superat aquesta xifra) i el Premi BBVA de l’Associacionisme Cultural Català a l’Entitat. Totes tres categories han estat obertes al concurs del conjunt de l’associacionisme de les terres de parla catalana.

L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català vol agrair la implicació activa de BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes en la preparació d’aquest certamen.

Així mateix, també desitja mostrar el seu agraïment a totes les institucions i empreses que han col·laborat en la seva organització: Previsora General, Arç Cooperativa, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa