Tornaveu
22 de novembre, presentació del ‘Canemàs Som Cultura Popular’ a Barcelona

Transversalitat. Si calgués resumir les 54 ponències del monogràfic ‘Canemàs: Som Cultura Popular 2018’ en un únic concepte, probablement seria aquest. I és que les reflexions que es van compartir en les jornades Som Cultura Popular, celebrades a Barcelona, entre el 25 i 28 de gener, van abraçar amplis espectres. Territorial, comptant amb la presència de persones i entitats d’arreu de la geografia catalana; festiu, tractant problemàtiques de pràcticament tots els col·lectius de cultura popular; i també temàtiques, atès que foren molts els àmbits d’actuació que van ser debatuts i analitzats.

La presentació del llibre a Barcelona, el 22 de novembre (19:00 h) al Palau Marc de Barcelona (La Rambla, 8), comptarà amb la presència de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Maria Àngels Blasco, el director de Cultura de Proximitat de l’ICUB Carles Sala i el president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català Josep Viana. A més, també hi han estat convidats el centenar llarg de persones que van participar en qualsevol de les conferències, taules rodones o presentacions.

La redacció de les cròniques ha anat a càrrec de l’equip comunicatiu de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. Per tal de facilitar una lectura més amena, i reflectir més veraçment els continguts que van ser tractats durant el Som Cultural Populars, s’han dividit els redactats en els tres grans blocs que van protagonitzar les jornades: canvis socials, educació i Patrimoni Cultural Immaterial. Cadascun d’aquests blocs incorpora un apartat de “Bones pràctiques”, destinat a reflectir les experiències pioneres de les entitats i institucions catalanes. D’altra banda, també s’hi recullen totes aquells llibres, compactes o estudis que hi van ser presentats. Com a epíleg del volum, els lectors podran llegir un decàleg de les conclusions que es van extreure de les jornades.

El Canemàs compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa