Tornaveu
1a reunió de la Xarxa UNESCO de Catalunya

Dimarts 14 de juliol es van reunir una vintena d’entitats catalanes del món civil, acadèmic i privat que tenen una relació orgànica o de treball amb la UNESCO al palau Centelles.

La trobada ha estat presidida pel secretari d’Afers Exteriors i de la UE, Roger Albinyana i ha comptat amb presència del director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Manuel Manonelles, i del director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma. I, entre d’altres qüestions cadascuna de les entitats participants ha explicat les seves línies de treball en la seva relació amb la UNESCO.

A més, s’han presentat els objectius de la Generalitat de Catalunya en relació a UNESCO i els àmbits prioritaris d’actuació per al bienni 2015-2016, la reunió ha servit per posar de manifest la rellevància i activitat de la xarxa UNESCO a Catalunya i per crear un espai de col·laboració institucional entre el Govern i els representants de la Xarxa.

“Hi ha una aposta forta de cada la generalitat de reforçar la presència de Catalunya amb la UNESCO, i el fet que totes les entitats que hi tenim relació ens haguem conegut en aquesta trobada ens permetrà coordinar-nos entre tots de manera eficaç”, ha explicat Josep Viana, president de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, entitat reconeguda per la UNESCO amb capacitat d’assessorar els òrgans d’aplicació de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Immaterial Cultural.

La xarxa UNESCO a Catalunya

Catalunya compta amb una àmplia i diversa xarxa d’entitats vinculades a la UNESCO, entre elles 25 associacions i clubs, 41 biblioteques i 60 escoles associades. També compta amb 23 càtedres UNESCO, un Institut Internacional de categoria 2 i un múltiple de béns de patrimoni mundial (6), patrimoni cultural immaterial (2) i reserves de la biosfera (2), reconeguts per la institució.

Algunes d’aquestes entitats són: l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, Associacions i Clubs UNESCO de Catalunya, Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO, Reserves de Biosfera, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa