Tornaveu
Google situa la llengua catalana entre les 10 i les 15 més actives del món

Durant el Segon Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana (2n Congrés Convit) celebrat a Reus els dies 24 i 25 de març passat i que enguany tractava sobre empresa, llengua i immigració, entre les dades curioses que s’hi han aportat, el representant de l’empresa Google, Luis Collado (director de Google Books i Google News a la península Ibèrica), destacà que el català se situa dins el rànquing de presència de les llengües occidentals/internacionals entre els números 10 i 15. La posició està dins un rang perquè és variable en el temps, però no cal dir que és un nivell de presència enorme en relació amb el nombre de 10 milions de parlants. Cal dir que Google diferencia en aquest rànquing entre les llengües que tenen una activitat més enllà de les seves fronteres territorials i aquelles que solament tenen activitat localitzada dins el seu àmbit territorial. En aquest sentit, el català forma part del rànquing de les llengües internacionals.

Així mateix, el representant de Google també va fer notar que «en una empresa global com aquesta la gestió del multilingüisme és un fet connatural de l’organització i és normal estar envoltat de persones que parlen quatre o cinc llengües. Així mateix, l’atenció als usuaris en llengua catalana, com en moltes altres llengües, es pot estar fent tranquil·lament des de la seu dels Estats Units, ja que parlem d’una empresa global».

Més informació cliqueu aquí.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Nil a març 30, 2014 | 16:04
    Nil març 30, 2014 | 16:04
    Si, si, però malauradament en el món de Youtubers que està queient és vergonyós que hi hagin youtubers catalanoparlants, independendistes... QUE PARLIN AMB CASTELLÀ EN ELS SEUS VIDEOS PEL FET D'ACONSEGUIR MÉS VISITES!! Potenciem youtube amb català! www.mixtubes.net

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa