Tornaveu
Bum Ditty, Catalina Marraixes i Joana Dark, finalistes del Concurs Sons 2022

Bum Ditty és el projecte musical de Joana Gumí (violí) i Ned Somerville (banjo), centrats en l’estil old time, tradicional dels Apalatxes. Després d’ampliar la formació amb nous integrants, la seva idea és difondre aquest estil, que tradicionalment s’interpreta amb banjo i violí, agafant una nova sonoritat.

Catalina Marraixes és un trio de cançó mediterrània d’autor nascut a Alzira que combina els sons de vent de metall amb instruments de corda típics de la rondalla valenciana, sintetitzadors, loops i gravacions de la natura. Les primeres cançons les van reunir al treball Biologia (autoeditat, 2021).

La tercera finalista serà Joana Dark, nom artístic de la barcelonina Ariadna Rulló, qui defensarà la seva proposta entre el folk i l’electrònica i que transportar al present les cançons que van deixar constància del costumisme i les tradicions del segle passat. En el seu EP de debut, Lireta (autoeditat, 2022), l’artista, juntament amb la col·laboració de Júdit Pi Aloy, reinterpreta melodies tradicionals del Costumari de Joan Amades amb l’objectiu de donar veu a la dona del segle passat i donar-li una nova perspectiva.

El Concurs Sons de la Mediterrània està organitzat pel Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, i s’adreça a grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània. La final de celebrarà el dijous 6 d’octubre a la Taverna Cervesa Guineu de la Fira Mediterrània.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa