Tornaveu
Es busca la millor sardana de l’any 2021

Hi haurà tres categories a concurs: el Premi Popular, a partir dels vots rebuts pel col·lectiu sardanista; el Premi de la Crítica, segons els mèrits musicals que valorarà un Jurat i el Premi Joventut, per a autors menors de 30 anys, que també concedirà un Jurat. I com a novetat, els oients de les ràdios que vulguin participar-hi podran votar quina creuen que serà la sardana guanyadora del Premi Joventut i del Premi de la Crítica, i entre els encertants se sortejarà un premi especial.

La Confederació ha fet públiques les bases del premi, on indica que els autors hauran d’enviar o bé per correu postal a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya (Carrer Pou de la Figuera, 15 de 08003 Barcelona) o bé per correu electrònic ([email protected]) la partitura, les particel·les i un arxiu sonor de l’obra. Cada compositor podrà presentar 2 sardanes i totes les que es rebin les valorarà el Comitè Seleccionador sense que hi consti ni el títol ni l’autoria. I amb les notes obtingudes se seleccionaran les 48 millor puntuades. I després d’un sorteig d’eliminatòries, es votarà per internet a través de la pàgina web del concurs, però també hi haurà vot a través de les emissores de ràdio participants.

Durant tres mesos s’oferiran dotze eliminatòries de quatre sardanes cadascuna. La que rebi més vots passarà a la semifinal, i les tres sardanes no guanyadores que hagin obtingut el percentatge de vots més elevat respecte la guanyadora de la seva eliminatòria passaran també a les semifinals. Les sardanes guanyadores de cada semifinal, juntament amb les tres sardanes no guanyadores que hagin obtingut el millor percentatge de vots respecte de la guanyadora de la seva semifinal, passaran a la Final.

Pel que fa al Premi de la Crítica, també es poden presentar només un màxim de 2 sardanes estrenades en aquests dos anys. S’hi poden presentar les mateixes o d’altres diferents per a participar en el Premi Popular o Premi Joventut. El Premi Joventut funcionarà de manera similar.

Balaguer tria la sardana per a la seva capitalitat

Per altra banda, l’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 i la Paeria de Balaguer han impulsat un concurs per triar la sardana que serà la de la capitalitat. La data límit per presentar-hi les composicions és el divendres 29 d’octubre, i hauran de ser originals i inèdites Aquest concurs es convoca perquè es vol descobrir nous talents del món de la música per a cobla, per l’originalitat del format i per donar protagonisme al públic, ja que l’obra guanyadora es coneixerà el dijous 6 de gener. El responsable de triar la sardana de la Capitalitat sardanista serà un Jurat “integrat per persones vinculades al món de la sardana i de reconeguda qualificació musical i/o artística”. L’obra guanyadora rebrà un premi de 1.200 euros, i les dues obres finalistes, de 300 euros. Les Bases completes es poden consultar a la pàgina electrònica específica de la Capital de la Sardana de la Paeria de Balaguer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa