Tornaveu
Martí Carreras, compositor convidat en el Memorial Joaquim Serra 2019

Martí Carreras, llicenciat en composició a l’Escola de Música de Catalunya, on va rebre lliçons dels directors Salvador Brotons i Albert Guinovart, serà enguany el compositor convidat. Carreras va fer-se conegut al panorama musical gràcies a l’estrena de La Maternitat d’Elma, la primera òpera d’aquest jove autor de vint-i-cinc anys, contextualitzada en les condicions de vida dels exiliats republicans a principis dels anys 40. En el Memorial Joaquim Serra 2019, clausurà la primera part del programa, en la qual es podran escoltar peces de Serra i els seus principals deixebles, amb la presentació d’una obra inèdita.

En declaracions a Tornaveu, Jesús Ventura destaca que amb la figura de l’autor convidat es desitja fomentar “la creació de composicions per a cobla entre músics que no les contemplen en el seu repertori”. Respecte lde ‘elecció de Carreras, el president de l’ACFB apunta que s’ha volgut reconèixer “el talent d’un compositor jove que ha demostrat ser capaç de fer obres de qualitat, planeres i amb encant”.

Com a prèvia al Memorial Serra 2019, dimecres 30 d’octubres Martí Carreras oferirà una conferència a La Casa de la Sardana (19:00h), on exposarà les sensacions que ha viscut en la seva primera experiència com a compositor per a cobla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa