Tornaveu
Trenta companyies participaran en el FITAG 2018

Teatre musical, monòlegs, òpera còmica, clowns, tragicomèdia, drames socials, narracions orals, espectacles de teatre i dansa… Entre el 28 d’agost i l’1 de setembre, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) tornarà a presentar un ampli ventall de registres dramatúrgics. Tot i que amb aquesta edició –la divuitena— el festival ja complirà la majoria d’edat, els organitzadors desitgen seguir mantenint l’esperit adolescent i imprevisible que n’ha guiat la seva trajectòria.

D’entre els 30 grups participants, el FITAG 2018 comptarà amb la presència de grups de Mèxic, Argentina, Cuba, Espanya, Marroc, França, Itàlia, Xile, Brasil, així com provinents de diferents punts de les terres de parla catalana. 280 intèrprets participaran en la representació dels 44 espectacles que contempla el programa. D’entre aquests, 34 tindran lloc a Girona i els deu restants en altres municipis de la província: Campdevànol, Figures, Lloret de Mar, Sant Jordi Desvalls, Maçanet de Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Llançà i Vidreres.

Traslladant part de la programació fora de Girona, el FITAG desitja fomentar l’intercanvi d’experiències entre els elencs catalans i els internacionals. Amb el mateix objectiu, es tornarà a habilitar el Fitag Terrassa Nits al Pati de la Casa de la Cultura. Instaurada l’any passat, aquesta iniciativa ofereix un espai on els actors –a semblança de les jam sessions musicals— poden improvisar lliurement representacions, i així travar amistats en un context més informal.

La programació del FITAG 2018

La reivindicació social és un dels puntals que ha caracteritzat el FITAG des del seu naixement. L’espectacle inaugural, dimarts 28 d’agost al Teatre Municipal de Girona (19:00h), anirà a càrrec del Cor Preludi i Cràdula Teatre. Cant i dramatúrgia s’uneixen a Europa per denunciar la inacció de les institucions europees per acollir els refugiats que fugen de la guerra.

El FITAG també participarà en el programa en la coproducció de dues obres que pivoten entorn la possibilitat de superar les diferències culturals. Dirigida per Ismail Elfallhi, Exercices sur la liberté està interpretada per artistes marroquins i catalans. Una reflexió sobre l’art com a pont entre comunitats. En un format més esbojarrat –doncs l’obra es prepararà entre voluntaris sorgits dels grups participants en el FITAG—, Els francisquitos traslladarà el públic a un menjar família d’una família andalusa. Amb aquest experiment teatral, la directora Valeria Tejero vol llençar un missatge molt directe: independentment d’on siguin, la moralitat de totes les famílies és la mateixa.

Cuba és la cultura convidada enguany al FITAG. A El serio soy yo, el Grup Cuentero Soy fan una narració oral, de caire humorístic, basa en els contes tradicionals escrits pels pagesos cubans. L’espectacle, a mig camí de la comèdia i la faula moralitzant, podrà veure’s per triplicat al Pati del CaixaFòrum de Barcelona, (30 d’agost, 31 d’agost i 1 de setembre, a les 17:00h).

Podeu consultar tota la programació del Festival FITAG 2018 en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa