Fes ta festa

Programa 582

Sant Feliu de Guíxols, Capital de la Sardana 2011

Finalment, aquest dissabte primer de maig, la vila ganxona serà proclamada com a Capital de la Sardana, un títol que hauria d’haver ostentat el passat 2020 però lque la pandèmia del CVID-19 va fer impossible. En l’acte de proclamació, que podeu seguir per la xarxa a www.guixols.cat/sardana, es donaran a conèixer també els guardonats amb els Premis Capital de la Sardana 2021. De tot plegat en tornarem a parlar en el proper FES TA FESTA.

A la part musical escoltarem dues sardanes relacionades amb Sant Feliu de Guíxols: la primera d’un guixolenc il·lustre, el mestre Juli Garreta, de qui escoltarem “Mar d’argent”; i la segona que fa referència a un dels indrets emblemàtic de la vila, la titulada “Porta Ferrada” del mestre Antoni Ros-Marbà.

Però al programa us parlarem de moltes altres coses: coneixerem el resultat de la darrera eliminatòria (la de repesca) i per tant les vuit sardanes finalistes del concurs LA SUPERSARDANA DE L’ANY, del que es celebrarà el concert final el pròxim dia 15 de maig a l’Espluga de Francolí; ens farem ressò d’algunes actuacions d’esbarts dansaires que van tornant a la normalitat coincidint amb la celebració el passat dijous dia 29 del Dia Internacional de la Dansa 2021; o us recomanarem de nou el BUSCARAONS, les entrevistes tranquil·les del nostre company Amadeu Carbó que en aquesta cinquena edició parlarà amb el doctor en antropologia Roger Canals i Vilageliu sobre Maria Lionza una divinitat d’origen veneçolà empeltada de diverses creences i tradicions. Al final d’aquest davantal la podeu escoltar.

En el Youtube de la setmana recordarem el treball IN SOMNI de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona amb el DJ Mario Nieto i la Kulbik Dance Company tot escoltant i veient una curiosa versió de la sardana d’Enric Morera “Baixant de la Font del Gat”.

I també tindrem les SECCIONS:

I la setmana que ve, més… Molt més…!