Fes ta festa

Programa 478

6è Mercat de les Herbes de la Ratafia a Santa Coloma de Farners

Aquest cap de setmana (4 i 5 de maig) la capital de la comarca de La Selva celebra la sisena edició del mercat de referència en la divulgació dels usos de les plantes i de les herbes remeieres, amb una munió de propostes de tota mena: 10 tallers, 9 conferències, 3 sortides al bosc, 4 concerts, 7 activitats gastronòmiques, 4 exposicions i  9 activitats paral·leles, així com el 66è concurs i exposició de flors, un dels més antics de Catalunya. Sens dubte, cita ineludible.

Però en el FES TA FESTA us parlarem també de moltes altres coses, com ara, i parlant de la Federació d’Ateneus de Catalunya, de l’inici del nou trimestre del Cicle Cultura popular i Tradicional als Ateneus o de la Cloenda del Sisè Congrés d’Ateneus de Catalunya que tindrà lloc aquest diumenge a l’Associació Cultural Sant Jaume, de Premià de Mar.

O del cicles LA TAVERNA DEL C.A.T. o PRIMAVERA FOLK al C.A.T. que es duen a terme a Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia; o del concert de Carilló, Piano i Dansa, d’aquest diumenge dia 5, a les 12 h. que es podrà escoltar des del Pati dels Tarongers, a càrrec de l’Anna Maria Reverté, la Lluïsa Bertran i l’Esbart Dansaire de Rubí; o de la 1a Jornada de Cultura Popular Territori Amades que tindrà lloc el proper dissabte dia 11, a El Masroig. I de moltes més coses…

Tindrem les SECCIONS:

  • En Carles Esteve amb la seva CRÒNICA CASTELLERA que ens remarca el primer 5 de 8 de l’any de la Vella de Valls amb el titular: “Catedral rosada per encetar la temporada regular”.
  • Les DITES I REFRANYS d’en Víctor Pàmies que aquesta setmana toca un tema d’allò més vigent i sense programar-ho: “Com més lleis, més mals”.
  • Tindrem un nou EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó en que ens parlarà d’una de les cançons tradicionals més belles i entranyables del nostre patrimoni: “El cant dels ocells”.
  • Recuperarem una de les versions del ESPECIAL LA SANTA ESPINA que durant una temporada va dedicar a aquesta emblemàtica sardana en Josep M. Francino al seu espai ELS TEMES D’EN XINO: concretament la del Grup VEUS DE MALLORCA.
  • I escoltarem el darrer capítol de l’espai MÓN CAPMANY, la col·laboració que amb motiu del passat Any Capmany ha realitzat la Montserrat Garrich. El darrer episodi té un títol molt llarg: “Les dites, els refranys, les etimologies i les endevinalles”.

Al Youtube de la setmana escoltarem la versió musicada per Lluís Llach de les “Corrandes d’exili”, d’en Pere IV, o el que és el mateix, el sabadellenc Joan Oliver. No us perdeu l’explicació prèvia d’en Lluís LLac al video.

escoltarem també les tres sardanes que opten al Premi de la Crítica de la Sardana de l’any 2018: “Xiulet de Cargolina” d’Antoni Serra, “Perpetuum Desidium”, de Marc Timón i “Discreta melangia”, d’Enric Ortí. I per acabar el programa una altra sardana: “Primer de maig a Mollet”, d’en Carles Santiago.

I moltes més coses. Fins i tot, em sembla que hem parlat de justícia… I de presos polítics i d’exiliats…

Ai no, que no es pot!