Com és habitual, l’almanac incorpora el calendari de pràctiques agrícoles, sembres i plantacions i el calendari de fruites i verdures de temporada. El lector també pot consultar les dates en les quals estan previstes les fires, mercats setmanals i festes majors de tot Catalunya.
D’altra banda, en el Calendari 2021 també es pot gaudir de lectures amb un rerefons comú: la sostenibilitat. En la secció Racó de tradició, Antoni Gimeno i Josep Cot, autors del llibre Tornar al bosc. Les feines dels bosquerols, fan un breu resum de l’obra; a Canviant el món, les impulsores de la cooperativa les Refardes expliquen aquest projecte de catalogació de varietats locals d’horta, adobs en verd i flors; Pep Sasetes reflexiona, a Saviesa Popular, sobre el malbaratament alimentari i la importància de menjar productes de temporada i de proximitat; i pels amants dels remeis tradicionals, Pilar Comes explica les propietats medicinals del romaní a la secció Tupí de l’Àvia.
El Calendari 2021 també ofereix un text de la psicòloga Montse Pijuan sobre la importància que té el contacte amb la naturalesa per mantenir-nos saludables, així com un article molt interessant de Joan Tomàs i Bilbeny Héctor Sarvadac, la novel·la del visionari Jules Verne inspirada en el Far de la Mola de Formentera.
