Notícies


13/7/2017

Es busca la millor sardana del 2017


etiqueta la sardana de lany, sardanes


La Confederació Sardanista de Catalunya torna a posar en marxa la maquinària per realçar, potenciar i donar a conèixer el patrimoni sardanístic del país, i ho fa amb un concurs que ha d'erigir una composició com La Sardana de l'any 2017. És per això que ha obert el procés perquè els compositors de sardanes del país facin arribar les seves propostes, que han d'haver-se estrenat entre l'octubre del 2016 i el 2017, enviant les particel·les i partitures de direcció de les sardanes a la Confederació Sardanista de Catalunya. Entre totes les obres presentades, un comitè seleccionador integrat per tres músics de reconeguda solvència triarà fins a 45 sardanes d'entre totes les rebudes, i s'iniciarà un procés de votació popular a partir del setembre del 2017. Cada compositor pot presentar un màxim de 2 sardanes, però els 10 compositors més interpretats durant el 2016, segons les estadístiques de la Confederació Sardanista de Catalunya, podran triar quina sardana prefereixen que participi perquè es classifiqui directament per a les eliminatòries.

Com es pot participar en la votació popular? Segons les bases del concurs, es pot fer a través de vots directes als programes radiofònics col·laboradors, a través del web www.lsda.cat o per mitjà del contestador de la Confederació Sardanista de Catalunya (93 319 76 37). El període de votacions i de les fases eliminatòries s'allargarà fins al segon cap de setmana del gener del 2018, moment en què es coneixeran les sardanes semifinalistes. Aquestes semifinals consistiran en una audició de les 18 sardanes.

I quan es coneixerà La Sardana de l'any? La final se celebrarà dissabte 12 de maig del 2018 al Centre Cívic d'Alcanar, a les Terres de l'Ebre. Davant del públic assistent, les nou sardanes que hagin superat el procés de selecció, així com la desena sardana que hagi obtingut el percentatge més gran de vots respecte a la sardana guanyadora de la seva eliminatòria, competiran dalt de l'escenari per aconseguir un guardó. La suma dels punts dels vots directes del públic assistent determinaran la Sardana de l'Any del Premi Popular, mentre que el Premi de la Crítica s'atorgarà entre les 45 sardanes triades pel Comitè Seleccionador, basant-se en la qualitat musical de les obres. Un jurat especial integrat pels tres membres del comitè i cinc músics reconeguts votaran les 3 sardanes que considerin mereixedores del gran guardó. Per altra banda, s'atorga el Premi Joventut, al qual poden aspirar totes les sardanes estrenades durant el 2017 que siguin obres d'autors menors de 30 anys el dia de la seva 1a interpretació pública.

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: