Tornaveu
Present i futur de l’Ens es debatran a l’Assemblea General Ordinària 2017

Dijous 4 de maig (19:00h), totes les federacions i entitats adherides a l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català estan citades a la seu de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (Carrer Anselm Clavé, 3, Sant Feliu de Llobregat) per participar en l’Assemblea General Ordinària 2017. Una trobada imprescindible per avaluar les iniciatives executades fins el moment i definir les línies estratègiques que han de marcar el futur immediat de l’entitat.

Entre altres decisions, el màxim òrgan decisori de l’Ens aprovarà (si s’escau) el pressupost destinat pel 2017 i la renovació de la Junta Directiva de l’entitat. Durant la trobada, també es farà lliurament de la Memòria 2016 de l’Ens, que aplega les dades actualitzades de les 28 federacions que en són membres, així com una descripció de les activitats i projectes més significatius que s’han desenvolupat el 2016. Un fidel testimoni, en definitiva, de la varietat i riquesa que gaudeix actualment la cultura popular català.

L’associacionisme es fonamenta en els principis de cooperació i democràcia participativa. Conscient d’aquesta realitat, l’Ens emplaça totes les federacions adherides a participar activament en l’Assemblea General Ordinària 2017, aportant les seves valoracions a la tasca realitzada i proposant propostes encaminades a millorar-ne la gestió. Aquesta implicació, tan important en qualsevol associació o federació, ho és encara més en una confederació transversal, que aplega diferents col·lectius de cultura popular catalans, i en conseqüència, moltes perspectives diferents.

Més enllà dels afers interns, l’Assemblea General Ordinària (AGO) també tractarà quin posicionament ha de prendre l’Ens en aquest moment de profundes transformacions socials que viu el país. Tal com va reflectir el Consell Editorial de Tornaveu en aquest article, l’Ens sempre ha defensat l’apoderament de la ciutadania i la resolució dels conflictes polítics mitjançant l’exercici dels drets democràtics més elementals. L’AGO 2017 haurà de decidir com es materialitza i concreta aquest compromís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa