Tornaveu
El Departament de Cultura constitueix el Consell de l’Associacionisme  
El consell pren el relleu de l’antic Consell de la Cultura Popular i Tradicional, que, a banda dels representants del Departament de Cultura, estava format per 14 experts.

Constituït formalment el dissabte 21 de febrer, el nou organisme inclou representants de les 32 federacions de l’associacionisme cultural i es pretén que esdevingui el principal òrgan consultiu del Departament de Cultura. El Govern va aprovar la creació del Consell de l’Associacionisme Cultural el passat novembre per tal de donar veu a aquests 32 sectors de la cultura popular i l’associacionisme.

A la reunió celebrada a l’Ateneu Barcelonès i presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, hi ha assistit un representant de cada una de les associacions, federacions i confederacions de caràcter nacional que pertanyen a l’àmbit de la cultura popular i tradicional, la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural de Catalunya. El Consell presidit per Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, elaborarà estudis, informes i dictàmens sobre els seus àmbits, dins la seva tasca de prestar assessorament tècnic al Departament pel que fa al foment i la protecció de la cultura popular i tradicional i de l’associacionisme cultural.

També podrà donar suport i col·laborar amb el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts en l’elaboració dels informes, estudis i dictàmens que hagi d’emetre aquesta entitat i que afectin l’àmbit de la cultura popular i tradicional i l’associacionisme cultural i, especialment, en l’informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts de Catalunya. “Les associacions culturals representen un element fonamental per a la configuració del país, són un clar element d’universalització per a la cultura catalana i per al seu patrimoni, i tenen una voluntat permanent de treball cooperatiu”, ha defensat Mascarell la contribució de les associacions “a construir una societat més culta”.

En el marc d’aquesta sessió constituent, el Departament de Cultura ha presentat una nova eina de gestió on line per facilitar a les entitats poder complir amb les imposicions tributàries a què les obliga la reforma fiscal aprovada pel Ministeri d’Hisenda, després de les diferents sessions informatives sobre aquesta legislació que el Departament ha fet a diferents localitats catalanes al llarg dels darrers mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa