Tornaveu
Olot serà la Capital de la Sardana 2025

El Teatre Municipal de Balaguer ha acollit aquest dissabte la gran festa del món sardanista, amb l’acte de lliurament dels premis Capital de la Sardana. Enric Capdevila, Anton Ferran, Josep Cassú o Albert Fontelles van ser alguns dels guardonats per la seva tasca de promoció i difusió de la dansa. La gala acabar amb el concert especial de la Cobla Mediterrània, que va oferir un Viatge pels clàssics d’arreu del món, i que va estrenar la peça ‘Moltíssimes gràcies’ d’Olivier Marquès.

Després de Sant Cugat, per al 2023, i Manresa, per al 2024, Olot es convertirà en el punt neuràlgic de la sardana. D’aquesta manera, la ciutat acollirà ballades, xerrades, exposicions, aplecs i espectacles relacionats amb la dansa nacional de Catalunya. La regidora de Joventut, Salut, Seguretat i Educació d’Olot, Mariona Camps, va agrair la designació en nom del consistori garrotxí i va destacar la tasca feta per les tres entitats sardanistes de la vila, que han impulsat la iniciativa: l’Agrupació Sardanista Olot, l’Agrupació Sardanista de la Garrotxa i l’Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol.

Premis Capital de la Sardana

El nomenament d’Olot va centrar la primera part de l’acte, mentre que la segona va servir per reconèixer les persones, entitats i institucions que treballen per la difusió i promoció de la sardana. El musicòleg Albert Fontelles va rebre el Premi als Estudis Sardanistes; Jordi Vidal, el Premi als Mitjans Audiovisuals; la dissenyadora Malika Favre i la Fundació Metalquimia, el Premi a la Promoció i Difusió, mentre que FICTA Edicions va ser guardonada en la categoria d’Iniciatives Renovadores.

Es van entregar també les medalles al Mèrit, que van reconèixer Enric Capdevila i Vallès, per la seva dedicació durant més de 50 anys al món de la sardana; Josep Cassú, per  la sega llarga trajectòria i dedicació a la música de cobla; i Anton Farran i Domínguez, dansaire i activista de les comarques lleidatanes.

A l’acte també es va presentar la Guia Sardanista 2023, que es va lliurar als assistents i ja es troba disponible a internet. I va finalitzar amb el concert ‘Viatge pels clàssics d’arreu del món’ amb la cobla Mediterrània dirigida per Dani Gasulla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa