Reportatge

La Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana, en contra d'Eurovegas


Associacionisme

La Junta de Govern de la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana, que aglutina més d’un centenar d’entitats de centres d'estudis locals i comarcals d'arreu dels territoris del domini lingüístic, s’ha adherit al manifest 'Per un desenvolupament de Qualitat. No al model que representa Eurovegas', promogut pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Segons els impulsors, la instauració d’aquest projecte suposaria “el trencament de l’equilibri territorial aconseguit a través de lluites i acords”, ja que l’ocupació de 800 hectàrees comportaria la destrucció de zones agràries protegides de la Vall Baixa i del Delta del Llobregat, així com dels aqüífers del delta, reserva d’aigua de la conurbació barcelonina.

Respecte a la inversió de 15.500 milions d’euros, des del Centre ho consideren “un regal de gairebé 13.000 milions d’euros” per a l’empresa promotora, degut a “la cessió gratuïta del sol i la construcció d’infraestructures públiques”. Així mateix, creuen que el nombre de llocs de treball que es generaran no seran tan elevats com els promesos.

El manifest reclama a la Generalitat que inicií un procés informatiu i de participació amb les administracions locals, les entitats afectades i la ciutadania, i critica la modificació de lleis i normes per adaptar-les a un projecte privat “a esquenes del debat i el consens necessari”.

La Coordinadora comunicarà als seus membres adherits la decisió de subscriure aquest manifest per si volen donar suport.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article