Reportatge

El Tradicionàrius arriba a la seva 25a edició


Música tradicional

El festival de música tradicional i popular Tradicionàrius celebra aquest any la seva 25a edició amb una programació carregada de sons tradicionals, pop català independent i pop-folk ‘indie’. Enguany es proposen concerts conjunts de Miquel Gil amb Nico Roig i Jaume Arnella amb Enric Crusats (La Iaia), entre d’altres.

En commemoració del 25è aniversari, el Tradicionàrius arrencarà amb la interpretació de les músiques que van sonar durant la primera edició, celebrada al 1988, a càrrec de Xavi Lloses amb l'Escolania de la Quadratura del Cercle i Marcel Marimon.

Com a novetat, es proposen concerts conjunts entre artistes professionals i independents. La primera cita serà amb Miquel Gil iNico Roig, el 19 de gener. Més endavant hi coincidiran Marta Rius i Pere Jou (del grup 4t 1a) i Jaume Arnella amb Enric Crusats (La Iaia). Enguany el festival també inclou l'actuació de Roger amb la Cobla Sant Jordi a l'Auditori i la de Quico el Célio, el Mut i el Noi de Ferreries amb Pep Gimeno 'Botifarra' al Palau de la Música.

El Tradicionàrius viatjarà també a localitats com ara Sant Boi de Llobregat, per col·laborar amb el Rubrifolkum, i a Girona, per participar en el Folkestoltes.

Fins el 30 de març, també hi passaran grups internacionals, com ara els occitans Nadau.

Consulta la pàgina web del festival

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article