Reportatge

V Trobada de la Dona Trabucaire a Santa Coloma de Gramenet


Trabucaires

Per cinquè any consecutiu es celebrà la Diada de la Dona trabucaire que enguany tingué lloc a Santa Coloma de Gramenet, el diumenge 25 de març, organitzat per la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya i els Trabucaires de Santa Coloma de Gramenet.

La trobada, que es duu a terme en una població diferent cada any, és una petició de les dones, cada vegada més nombroses, que formen part del moviment trabucaire català i, en conjunt, un reconeixement històric al seu paper socioeconòmic i cultural, amb la voluntat de seguir el camí de la igualtat i en rebuig a la discriminació en qualsevol àmbit.

A la diada hi participaren una cinquantena de dones trabucaires d’arreu de Catalunya, membres de les 46 colles que integren la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya. Al grup de dones s’hi afegiren més de cent acompanyants i tots junts seguiren un ampli  programa d’activitats:

  • 9:00h a 9:30h - Recepció de Colles al Museu Torre Balldovina
  • 10:30h - Visita guiada al Museu Torre Balldovina i Molí d’en Ribé
  • Exposició del Món Trabucaire al Museu Torre Balldovina
  • 12:30h - Cercavila de les Dones Trabucaires galejant fins l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
  • 13:00h - Recepció a l’Ajuntament a càrrec de l’Alcaldessa Nuria Parión i Manuela de Madre, alcaldessa des de 1991 fins 2002.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article