Reportatge

5a edició de la Fira del Món Geganter a Ulldecona


Gegants

El  cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre tindrà lloc a la població d’Ulldecona (Montsià) la 5a edició de la Fira del Món Geganter, que per primera vegada, visitarà les comarques tarragonines, i concretament, les Terres de l’Ebre. Aquesta fira itinerant és el punt de trobada anual entre tots els sectors vinculats al món geganter. Al llarg de tot un cap de setmana, geganters i grallers compartiran espai amb els diferents expositors: constructors de gegants, luthiers, espardenyeries, constructors de remolcs, llibreries tradicionals, i altres artesans i empreses.

Les dues jornades estaran amenitzades amb un seguit d’actes que mostraran al públic en general el bon estat de salut del món geganter: xerrades divulgatives sobre el paper de la dolçaina i la gralla, móns geganters diferents al català i presentació de noves publicacions bibliogràfiques sobre el món geganter.

També podrem gaudir de mostres de músics i de balls de gegants i capgrossos, passejades i cercaviles i especialment de l’espectacle de balls de gegants i capgrossos que tindrà lloc dissabte al vespre, apart de la resta d’activitats, com concerts i àpats populars.

La inauguració de la Fira tindrà lloc dissabte 1 d’octubre, a les 11 del matí, a l’espai Firal, situat al Passeig de l’Estació, i comptarà amb la presència del director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Lluís Puig.

La Fira del Món Geganter l’han acollida, des de la seva primera edició l’any 2007, les poblacions de Pineda de Mar, Sant Quirze del Vallès, Cassà de la Selva i Calella. A l’edició d’enguany, a Ulldecona, s’espera la participació d’una vintena de colles geganteres i una trentena d’expositors, durant aquest cap de setmana ple d’activitats culturals per a tots els públics.


Més informació:

Amador Codina, vocal Mitjans Informació
Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC)
telèfon: 93 8310328 - 636880156

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article