Reportatge

9a Mostra Nacional de Teatre Amateur a Pineda de Mar

L’acte central homenatjarà la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Teatre

El proper cap de setmana, la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda de Mar esdevindrà durant tres dies un aparador, un lloc de trobada per als que estimen el teatre. Enguany, estan programades un total de 32 actuacions per part de 29 companyies d'arreu de Catalunya. Les obres es representaran de forma continuada des de divendres a la nit fins diumenge a la tarda.

La programació destaca per la gran varietat d’estils, la figura d’autors contemporanis, la presència de creacions pròpies, així com l’estrena de molts dels espectacles que oferiran els diferents grups. A Pineda de Mar es representaran tot tipus de disciplines: musicals, teatre de cafè, de carrer, infantil, gestual, lectures dramatitzades, poesia, monòlegs, circ, etc.

L’acte central serà diumenge 1, a les 13.15 h, sala gran del Centre Cultural i Recreatiu on es farà un homenatge a la Federació d’Ateneus de Catalunya. La Federació d’Ateneus de Catalunya treballa des de 1983 per potenciar, facilitar i millorar la tasca de les entitats socioculturals d’arreu del país. Fa de pont entre les entitats i les administracions i programa activitats de caire formatiu i lúdic per reforçar el treball en xarxa.

Els organitzadors calculen que durant aquests quatre dies unes 500 persones pernoctaran als hotels del municipi per seguir la Mostra. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Francesc Millán, ha fet una crida als veïns i veïnes de Pineda a gaudir de les representacions. Millán ha destacat que hi ha obres per a tots els gustos i edats i s’ha mostrat convençut de la qualitat de les obres de les companyies amateurs que seran aquests tres dies al municipi.

El pressupost de La Mostra és d’uns 80.000 euros que comparteixen l’Ajuntament de Pineda de Mar, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona i Tarragona i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

La Mostra fa avinent que el teatre amateur, mantenint un plantejament no professional, treballa amb el màxim rigor en la posada en escena i en el treball d’anàlisi i interpretació. Així, vol demostrar la qualitat de les representacions escèniques dels ens no professionals i també reconèixer l’esforç d’aquelles persones que, desinteressadament, han participat en el desenvolupament del Teatre Amateur.

 

Més informació:

• Josep Mayolas, sotssecretari de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya T 653 93 245. Mail: sotssecretari@teatreamateur.com i Josefina Altés vocal de la Federació T. 655 762 074. Mail : josefina_altes@hotmail.com

• Comunicació Ajuntament de Pineda de Mar: comunicacio@pinedademar.org i info@lamostrapineda.cat. T. 93.767.15.60.

• Comunicació de l'Ens de Comunicació Associativa: atorrent@ensdecomunicacio.cat T. 645 39 82 29

Podeu consultar tota la programació : www.teatreamateur.com i www.lamostrapineda.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article