Reportatge

Presentació del Centenari de l'Orquestra Pau Casals a l'Auditori de Barcelona

La roda de premsa se celebrarà dilluns 2 de març (12.30)

L'Orquestra Pau Casals va programar repertori fins llavors inèdit a Barcelona
L'Orquestra Pau Casals va programar repertori fins llavors inèdit a Barcelona

L'acte serà presidit per la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga, i també comptarà amb els parlaments del director de la Fundació Pau Casals Jordi Pardo, i del director de l’Auditori Robert Brufau. Els assistents podran presenciar la interpretació de la Suite núm. 2 per a violoncel de J.S. Bach, a càrrec de la violoncel·lista Paula González Pachecho, i  la projecció d’imatges recuperades sobre el mestre del Vendrell.

En el marc de la commemoració del centenari, es comissionarà una exposició sobre aquesta efemèride, se celebraran col·loquis per a recordar la importància de l’Orquestra i de Pau Casals com a director, i també s’organitzarà un cicle de tres concerts, previstos al mes de juny.

 

La importància de l’Orquestra Pau Casals

La creació de l’Orquestra Pau Casals (OPC) va elevar el nivell musical de la societat catalana. Els 88 músics que en formaven part, pagats pel mateix Casals, van oferir una àmplia mostra de peces inèdites a Barcelona, tan d’autors clàssics –Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert - com contemporànis –Stravinsky, Garreta, o Manuel de Falla, entre altres-. 

Una de les màximes preocupacions de Pau Casals va ser apropar la música clàssiques a les classes socials més baixes. L’OPC va fornir la programació de l’Associació Obrera de Concerts, entitat també impulsada per Casals, gràcies a la qual el gruix de la població va poder gaudir de sis concerts anuals a uns preus accessibles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article