Reportatge

'Obrint Plaça', nou programa casteller a TV3

S'estrenarà dissabte 14 de juliol a les 14h

Castells i Falcons
Oriol Soler (Som); Marià Angels Blasco (DG Cultura Popular); Roger Gispert (CCCC); Francesc Vilaró (secretari general Cultura), Vicent Sanchis (TV3); Marc Roma (Som); i els presentadors Aina Malloll, Biel Duran i Carles Cortès
Oriol Soler (Som); Marià Angels Blasco (DG Cultura Popular); Roger Gispert (CCCC); Francesc Vilaró (secretari general Cultura), Vicent Sanchis (TV3); Marc Roma (Som); i els presentadors Aina Malloll, Biel Duran i Carles Cortès

Periodista - Equip de redacció Ens de l'Associacionisme Cultural Català

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), Televisió de  Catalunya i la cooperativa Som han signat un acord de col·laboració que  es concretarà en el llançament del portal Castells.tv, l’estrena del  programa ‘Obrint Plaça’ a TV3 i la retransmissió dels resums de les sis diades castelleres més importants a la cadena pública.

Els detalls del contracte s’han explicat en la roda de premsa celebrada  aquesta tarda a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, i que ha comptat amb la  participació del secretari general de Cultura Francesc Vilaró, el  president de la CCCC Roger Gispert, el director de TV3 Vicent Sanchis, i  Oriol Soler i Marc Roma com a director general i productor executiu de Som respectivament.

Des de Som i Televisió de Catalunya han insistit en el caràcter ambiciós de l'acord. Les paraules de Soler, manifestant la voluntat de la productora de crear un "projecte estable per a difondre el món casteller i fer-lo crèixer", han estat compartides per Sanchis, que ha destacat el triple compromís de la cadena per a fer-ho possible: "com a televisió pública, perquè el fet casteller s'ho val, i per fer arribar el valor d'aquest contingut a més persones". En agraïment a aquestes declaracions, Gispert ha subratllat la importància que tenen els mitjans de comunicació per entendre el creixement casteller.

La proposta estrella de l'acord és el programa ‘Obrint Plaça’. Què el diferènciarà d’ altres propostes castelleres emeses a Televisió de Catalunya? Les diferències no són poques. En l’horari i la cadena, cada dissabte a les 14:00h a TV3, i encara més important, en el format i la narrativa. Biel Duran, conductor juntament amb Aina Malloll del programa, ha destacat que es prioritzarà el vessant emotiva al divulgador. “No volem fer un programa per a explicar que és el folre o les manilles, sinó per a reflectir les  vivències de les colles”. Cada capítol, de 25 minuts de durada, pivotarà entorn un concepte: l'amor, la rivalitat, el lideratge, la por... L’objectiu és clar: presentar una proposta que  sigui atractiva per l’audiència no especialitzada, "capaç d’adreçar-se  als 7,5 milions de catalans, i no als 25.000 persones que conformen el col·lectiu casteller”.

En la diada de Sant Joan de Valls, la plataforma Castells.tv va començar a emetre les principals diades del calendari casteller. Carles Cortès serà el conductor de les 30 retransmissions que es cobriran aquesta temporada, totes elles en streaming i gratuïtament. Com a complement d'aquesta oferta audiovisual, segons Roma possible gràcies a la col·laboració de les televisions locals amb la productora Som, TV3 oferirà resums extensos de sis de les diades castelleres més destacades: Sant Fèlix (30 d'agost), Santa Tecla (15 d'agost), Mercadal (5 d'octubre), Santa Úrsula (27 d'octubre), Tots Sants (1 de novembre) i la Diada dels Minyons de Terrassa (17 de novembre).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article