Reportatge

400 pàgines recullen la història del món geganter de la ciutat de Mataró


GegantsPublicacions


Gegants i figures festives a Mataró” és un compendi de tota la història gegantera de la ciutat, amb un extens catàleg que recull totes les figures de Mataró, tant les actuals, com les que ja no estan en actiu. Apartats dedicats a la música i als constructors de gegants completen aquesta monumental obra consagrada a la cultura popular més genuïna.

La Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró culmina la celebració del 10è aniversari de l’entitat amb l’edició d’aquest esplèndid llibre de més de 400 pàgines a tot color. És un “un regal per a tota la ciutat”, en paraules de David Roy, president de la Coordinadora, que ha promogut el llibre en col·laboració amb l’IMAC i el suport de Caixa Laietana. “Aquesta és una època complicada per editar un llibre com aquest -va dir Roy- però no volíem perdre la qualitat que esperàvem”.

Els gegants de Mataró mouen multituds i la sala de Can Palauet de la capital del Maresme es va quedar petita per la presentació oficial, el proppassat 28 de desembre, del llibre que recull la història del món geganter a la ciutat. Hi havia gairebé més gent dempeus que asseguda per conèixer de primera mà el testimoni dels autors d’aquesta obra monumental: Nicolau Guanyabens, Pol Ducable, Maria Salicrú-Maltas, Toni Braza, Coral Mas i la fotògrafa Anna Romeu van explicar la seva experiència com a creadors de les 400 pàgines que integren el llibre.

“Gegants i figueres festives a Mataró” compta amb un extens catàleg de totes les figures actives i que han existit a la ciutat, en el seu sentit més ampli (també inclou bestiari), i es complementa amb capítols dedicats als gegants institucionals, als del “teixit social”, als constructors de figures i a la música que les acompanya.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article