Reportatge

25 pessebristes de renom aplegats en una exposició a Mataró

Pessebristes

L'exposició “25 pessebristes de renom” que es va inaugurar el divendres 26 de novembre a l’Ateneu de la Caixa Laietana de Mataro, s’emmarca en el actes commemoratius del 25è aniversari de la Federació Catalana de Pessebristes.

L’exposició pretén reunir en un mateix espai físic i temporal pessebristes de diferents èpoques, estils i procedències que tenen com denominador comú la qualitat.

Els criteris en la selecció han estat els següents:

Primer: la transcendència històrica de l’autor. En aquest apartat cal començar, sens dubte, per Antoni Moliné, sense el qual, probablement, el pessebrisme no seria el que és avui. Tanmateix, ha estat impossible obtenir l’obra d’aquest autor, malgrat les múltiples gestiones que s’han fet. Per això se l’anomena el pessebrista número 0.

Segon: la qualitat. S’ha volgut mostrar l’obra de pessebristes que -malgrat els estil diferenciats- presenten un treball artísticament meritori.

Tercer: la representativitat territorial. Exposar pessebres de autors diversos que tinguin una especial representativitat en el territori on provenen, així com també mostrar la diversitat existent.

Un altre element és la disponibilitat. Molts pessebristes representatius no disposen de material per a exposar. Per tant, no ha estat possible presentar la seva obra.

La selecció* que se ha realitzat reuneix aquestes premisses amb escreix que podran jutjar tots els que visiten aquesta fantàstica exposició.

*Albornà-Aleacart-Bofill-Cadevall-Capdevila-Coll-Cortada-Danés-Fluvià-Font-Fra Gilbert-Llach-Marí-Mestres-Mola-Padrosa-Pagespetit-Pi-Rius-Romagosa-Serena-Térmens-Tort-Traité-Vallhonrat.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article