Reportatge

Adifolk anuncia que el 30è Aplec se celebrarà a la República Txeca

Aplecs i festesAdifolk

 L’anunci s’ha realitzat, dissabte 30 de juliol, segon dia de la celebració de l’Aplec Internacional a Perpinyà, el més gran de la història, amb més de 2.200 participants dels 90 grups que hi han participat.

A les portes de la celebració de la 30a edició l’any vinent, Adifolk, entitat organitzadora, volia que el 29è Aplec fos recordat davant del canvi de paradigma que es preveu per al 2017. I ho ha aconseguit: durant el cap de setmana del divendres 29 de juliol al 31 de juliol han desfilat més de 2.200 membres dels 90 grups que han omplert la Plaça del Castellet de la localitat de la Catalunya Nord i els seus voltants. La voluntat de l’Aplec és portar durant un cap de setmana les manifestacions de la cultura catalana a una ciutat europea, i enguany pel fet de celebrar-lo a Perpinyà, es pot dir que els grups han estat com a casa.

Divendres, el primer dels dies de l'Aplec Internacional, la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà ha acollit les exposicions Les grans forques i La Patum i altres patrimonis. la primera jornada s'ha completat amb la conferència sobre el ritual del foc a càrrec de Josep Fornés, director del Museu Etnològic de Barcelona - Museu de Cultures del Món. Altres dels punts àlgids de la 29a edició de l’Aplec Internacional han estat l’espectacle transversal de més de 5 hores que es va realitzar dissabte 30 de juliol a les 17h, que va comptar amb la participació de tots els àmbits de la cultura popular catalana. D’ençà dels darrers Aplecs Internacionals s’ha treballat des de l’organització que els espectacles tinguin cohesió i una certa unitat escènica, fet que ha quedat demostrat a Perpinyà. A banda, al llarg dels matins de dissabte 29 i diumenge 30 de juliol la Plaça del Castellet i els carrers propers han estat l’escenari de ballades de sardanes, falcons, cercaviles, esbarts, concerts, ball de gitanes, castells, moixiganga... I amb l’estrena, el diumenge, del ball de l’Aplec que han ballat conjuntament tots els grups de bastoners d’arreu de Catalunya que s’han desplaçat.

El diumenge també ha comptat amb un espectacle de tarda, que ha aplegat esbarts, havaneres, ball folk, gegants, caprossos i cavallets. Per acabar tres dies de gran celebració de la cultura catalana, s’ha celebrat el Concert de cloenda amb la Cobla Mil·lenària, la Coral Joventut Tianenca i la Coral Infantil Nou Horitzó de Sant Vicenç de Castellet.


L’anunci del proper Aplec, s’ha realitzat dissabte  durant la recepció de l’Alcalde de Perpinyà benvinguda als grups. Serà el 30è Aplec i s’espera que la commemoració vingui carregada de novetats i sorpreses.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article