Reportatge

Un gran musical fet de cultura popular: 'La llegenda de Sant Jordi '

Periodista - Equip de redacció Ens de l'Associacionisme Cultural Català

Pocs catalans desconeixen la llegenda de Sant Jordi i el drac i l’origen de la tradició de regalar-nos llibres i roses cada 23 d’abril. Però molts l’hem coneguda a través de llibres o de la tradició oral. Però i si aquesta història ens l’expliquen en una gran producció musical en què hi intervenen diverses entitats de cultura popular? El resultat és una experiència excepcional, que enguany arriba a la seva quinzena edició, el Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi, organitzat per l’Esbart Vila d’Esplugues, que es podrà veure al Parc Pou d’En Fèlix d’Esplugues a les 20.30h del mateix dia de Sant Jordi.

L’organització de l’esdeveniment explica que les veus dels personatges seran en directe, fet que comporta un esforç afegit a tots els actors i dansaires que hi participen, i a més “es presentaran noves escenes i coreografies, millores i novetats tècniques, amb participacions externes que de ben segur contribuiran a fer més espectacular aquesta posada en escena”. Concretament, hi intervindran l'escola de dansa i arts escèniques A Escena, que juntament amb el Drac Fal·lera de la Colla de Geganters d'Esplugues, seran els grups convidats a l'espectacle de Sant Jordi.

La llegenda es presenta amb un inici d'història sorprenent on present i passat es barregen per a desembocar en una sèrie d'escenaris i situacions que portaran al Cavaller Sant Jordi a un regne llunyà on haurà de fer front a diferents adversitats. Serà, en paraules d'en Sergi Castro, creador i director de l'espectacle, "un espectacle molt passional i sentimental, amb personatges en els quals tots ens podem identificar". Ara bé, molts altres detalls i sorpreses es desvetllaran la nit de l'estrena. Com sempre, l'espectacle comptarà amb alta tecnologia tant per a l'àudio com en la il·luminació, pirotècnia i efectes especials els quals tindran un paper força destacat, mitjans que convertiran el Parc Pou d'En Fèlix en un espai divers i màgic en cada escena.

L'espectacle de Sant Jordi representa “un gran esforç per a l'entitat tant per les seves dimensions com pel repte d'oferir sempre novetats i per combinar-ho amb l'activitat quotidiana de l'esbart, dedicada a la dansa tradicional i de creació, i amb la seva agenda sempre farcida de ballades durant tot l'any”, explica l’organització.
Una altra novetat important és que l'espectacle podrà ser vist en streaming a través del web de Tele Estudi Esplugues, i per tant podrà ser seguida en directe des de qualsevol punt del planeta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article