Reportatge

Els Trabucaires de Catalunya van compartir amb la gent de la cultura popular una trobada de germanor per a celebrar les Festes de la Mercè

Trabucaires

Divendres 24 de setembre, Dia de la Mercè, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya convidà les colles de la cultura popular: geganters, grallers, diables, castellers, teatre amateur, ateneus, capgrossos, gegants, el bestiari festiu, sardanes... a una trobada de germanor per a celebrar plegats la patrona de Barcelona, «fora de les activitats habituals del cada grup». Els organitzadors, com sempre en les seves actuacions, van voler convertir la Mercè en una demostració viva de civisme, com a prova que ‘festa’ i ‘respecte’ són conceptes complementaris.

Per a seguir amb empenta totes les celebracions i gaudir intensament de la festa, a les 8 del matí, a la plaça de la Mercè (al costat de la basílica de la Mercè), la primera activitat del dia, per a la bona gent de la cultura popular, hi va haver una xocolatada amb melindros. Continuà l’Ofrena Floral de les colles a la basílica de la Mercè perquè la patrona de Barcelona vetlli pel bon funcionament de la festa i seguí la visita a la catedral, segons marca el protocol de la Festa Major.

A l’organització de l’acte, a més de la Coordinadora de Trabucaires, també hi participaren les colles de trabucaires de Sant Andreu del Palomar, Gràcia i les Floristes de la Rambla, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. Així mateix, tingué una participació molt especial la Colla TEB (tallers especials de Barcelona).

Amb aquesta trobada de germanor de totes les colles, els trabucaires van voler incentivar el caràcter autènticament popular de la Festa Major. Així, les activitats més tradicionals de la Mercè són, en realitat, un compendi de la cultura popular de tot Catalunya.

Per a més informació: Antoni Moliné, president de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya. Tel. 607 317 373, mail: amoline@hotmail.com
www.trabucaires.cat
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article